Lättsamt. I oktober har "Rock of Ages" premiär - en mer lättsam uppsättning än fjolårets "Mitt liv". Foto: Therese Taflin Jäghult

Satelliten åker till 80-talet med ny musikal

Snart är det premiär för årets musikal på Arena Satelliten. ”En föreställning som andas glädje”, skriver teaterensemblen i ett pressmeddelande.

  • Publicerad 11:30, 4 sep 2020

Under fjolåret blev Teater Satellitens musikal ”Mitt liv” en populär föreställning med uppsättningar både under våren och hösten.

Teater visar hur livet kan se ut

Nu är det snart dags för nästa uppsättning, ”Rock of Ages”, med regissören Linda Mattsson Kledzik i spetsen för teaterns skådespelare.

– "Rock of Ages" ger en injektion av glädje, nostalgi med den ena hitlåten efter den andra. Jag tror att många längtar efter att få ett avbrott, att få tanka upp med en sprakande show, säger hon i ett pressmeddelande.

I nuläget har föreställningen tre helger inplanerade.

Arrangörerna berättar att musikalen är en mer lättsam uppsättning, jämfört med föregående årets ”Mitt liv” som handlade om exkludering och psykisk ohälsa.

Musikalen utspelar sig i Los Angeles under 80-talet och har repeterats på Arena Satelliten under våren.

– Jag kände att ensemblen behövde spela en lättsam musikal med mycket musik, glädje och dans, men jag ville också visa den bredd av förmågor våra musikartister har, säger Linda Mattsson Kledzik.

Musikalen har premiär den 2 oktober.

Teatern meddelar även att de följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer, och att antalet platser är begränsade till 50. Mer information finns på teaterns hemsida.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Grattis om du köpte lägenhet i Sollentuna 2015

Nyheter De senaste månaderna har priserna på bostäder, och på lägenheter i synnerhet, stått anmärkningsvärt stilla i Sollentuna. Men i lite längre perspektiv har prisutvecklingen varit tydligt gynnsam.tisdag 29/9 15:04

Sollentuna tappar i rankning av företagskommuner

Nyheter Företagsklimatet i Sollentuna får sämre betyg än i fjol och kommunen tappar sex platser i Svenskt Näringslivs årliga rankning. Trots tappet är Sollentuna på elfte plats av Sveriges 290 kommuner, och...tisdag 29/9 8:25

Massor av aktiviteter för Sollentunas seniorer i veckan

Nyheter Den här veckan uppmärksammar kampanjen Balansera Mera hur förebyggande arbete kan minimera risken för fallskador hos äldre. I Sollentuna är det Solom och Sollentuna Seniorgymnastik som står för...måndag 28/9 8:02