Kämpaglöd. Sätra SK:s F15-lag tog med sig ett silver från Barcelona. "Det här är ett lag som gärna vill vinna. De kämpar för varandra. Och kämpar till slutet", säger tränaren Louise Andersson. Foto: Louise Andersson

Sätra SK knep silver efter brutal final i Barcelona

Stekande värme. Skador. Hårt motstånd. Förutsättningarna i Copa Mediterraneo var inte de bästa för Sätra SK:s femtonåringar. Men de trotsade oddsen och tog sig ända till den brutala finalen.

  • Publicerad 18:01, 3 jul 2017

Det var en brutal final helt enkelt. Och tyvärr en tydlig vinst för motståndarna. Men vi är väldigt nöjda ändå och fantastiskt stolta över tjejerna som kämpade på så bra!

Förra veckan gick den internationella fotbollsturneringen Copa Mediterraneo av stapeln i Barcelona. Sätra SK:s femtonåringar var på plats för sin första turnering utomlands och mötte en tuff motståndare i form av den stekande spanska solen.

– I den första matchen i gruppspelet mötte vi Älvsborg och den slutade oavgjort, vilket var bra med tanke på hettan. Det var 30 grader varmt, tjejerna var ovana vid det, vissa av dem har aldrig varit utomlands. Men de kämpade på väldigt bra, kämpaglöden höll dem vid liv, säger tränaren Louise Andersson.

I gruppspelet hann Sätralaget även ge ett annat lag storstryk med hela 6-0, innan det var dags för slutspel. I semifinalen tog de revansch på det danska lag som besegrade dem tidigare i turneringen och snart väntade finalen.

I den hade cupens två danska lag satt ihop sina bästa spelare till ett superlag. Det blev tufft.

– De var väldigt skickliga, men också väldigt fysiska. De gick på hårt och flera av våra spelare fick kliva av. Tre fick ta sig till sjukstugan och en fick åka ambulans för att röntga nacken, säger Louise Andersson.

Sätra SK, som redan innan finalen var skadedrabbat och inte hade några avbytare, fick fortsätta med färre spelare på planen. Matchen slutade 4-0 till danskornas fördel.

– Det var en brutal final helt enkelt. Och tyvärr en tydlig vinst för motståndarna. Men vi är väldigt nöjda ändå och fantastiskt stolta över tjejerna som kämpade på så bra, säger Louise Andersson.

Vad väntar resten av av året för laget?

– Vi är väldigt taggade på en ny cup och siktar på Västerås under hösten. Och i augusti börjar säsongen igen, jag hoppas att tjejerna har fått ny energi av det här. Förra året slutade vi tvåa och även om vi haft en lite ojämn vår hoppas vi kunna hamna minst lika högt i år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.