Värmande. Bastun hettas upp under långledigheten. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Sätrabastun tillbaka under mellandagarna

Längtar du fortfarande efter bastun som skulle placeras vid Sätrabadet men som aldrig tycks komma till skott? Misströsta icke!

  • Publicerad 11:24, 25 dec 2019

Sätraskogens bastuförening rullar än en gång fram sin mobila bastuvagn till Sätrabadet under mellandagarna. Alla som är sugna bjuds in att mellandagsbasta i kyligt Mälarvatten. 

– Julen är den optimala tiden att basta på. Jag tror att det blir stor uppslutning, folk är både sugna på att basta och lediga dessutom, säger Uje Brandelius, ordförande i bastuföreningen. 

Bastu vid Sätrabadet försenas

Det är den 27, 28 och 29 december som bastun står varm vid strandkanten. Den 27 december är det öppet för en mixad publik, den 28 för damer och den 29 för herrar. Du får välja om du kör med eller utan badkläder, men en handduk bör du ha med dig. 

– Ta med tofflor, för det blir ganska kallt om fötterna när man går ned och doppar sig. Och så dricksvatten, det finns inget rinnande vatten där nere, säger Uje Brandelius. 

Alkohol är inte heller tillåtet, varken i eller utanför bastun. Bastun finansieras av Stockholms stad så den som vill njuta av en kall pilsner får spara den till efter badet. Dessutom minskar det risken för stök i bastun, enligt Uje Brandelius. Du behöver inte heller föranmäla dig, först till kvarn vinner.

– Jag har för mig att vi har varit 15 personer i bastun tidigare, men då fick några stå upp. Så visst finns det en gräns för hur många som får plats, men som vi skriver: Finns det hjärterum så finns det stjärterum!

Mellandagsbastu för alla

Plats: Sätrastrandsbadet

Fredag 27 december kl 15-21 (mixad bastu)

Lördag 28 december kl 13-19 (damer)

Söndag 29 december kl 13-19 (herrar)

Omklädning: Ett litet förrum till bastun, samt badplatsens omklädningsrum bredvid kiosken. 

Medtag: Tofflor, vattenflaska, handduk och badrock.

Visa merVisa mindre

Bastubas. Uje Brandelius är ordförande i bastuföreningen. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus