Pyssel. Inte bara en utan två extrajular ordnar föreningen Sätra Kidz i Sätra. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Sätras Kidz fixar jul för alla barn

I Sätra fixar föreningen Sätra Kidz hela två julfiranden. ”Barnen vill hela tiden festa och äta julmat” säger Grace Caspers, ordförande.

  • Publicerad 14:15, 15 dec 2017

Det blir inte bara en utan två extrajular i Sätra i år. Den första redan nu i helgen – då får föreningen Sätra Kidz låna den gamla grönsaksbutikens lokaler mitt i Sätra centrum.

– Vi är där redan idag och fixar julstämning! Det kommer bli dans och sång och varm choklad ända till sent. Så kom förbi och ät pepparkakor och drick lite glögg, säger Grace Caspers, ordförande i föreningen.

Därefter blir det en extrajul på juldagen – i Hyresgästföreningens lokaler i Hjälmsätra, nära Sätraskolan.

– Tidigare hade vi alltid barn hemma hos oss när vi firade jul, som inte hade möjlighet att vara hemma och fira. Så nu kör vi extrajul i lokalen istället. Vi bjuder på julmiddag och alla får komma förbi och byta presenter och äta tillsammans. Det är mycket roligare att fira i ett större sällskap och då får alla möjligheten att ha en riktig jul.

Men blir ni inte trötta på allt julfirande?

– Haha nej, barnen vill hela tiden festa och äta, det är bara kul att göra något för dem!

Så blev en lägenhet ett hem för Sätras alla kidz

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.