Med spontanitet, intimitet och en blandning mellan kända och mindre kända artister vill Hellstens Glashus återskapa den musikscen som kännetecknar till exempel Lower East SIde i New York. Foto: Niño Niño

Scenen på Söder som flirtar med New York

Här är musikklubben som vill skapa New York-vibb på Södermalms musikscen. "Jag vill skapa vardagsmagi som man kan gå och uppleva runt hörnet", säger Jade Ell, bokare på Hellstens Glashus.

  • Publicerad 20:00, 2 maj 2018

På Hellstens Glashus, som är en del av Hotel Hellsten vid Mariatorget, är det livemusik varje torsdag. Här på scenen som heter WY13 uppträder artister som kanske är okända för den breda massan men stora i vissa kretsar, eller de som är relativt okända i Sverige men kända utomlands..

– Vi har också haft Annika Thörnquist här, känd från Da Buzz, men som nu gör jazz. Jag har varit i kontakt med både Jennifer Brown och Miriam Bryant, som båda är intresserade. Det kan vara etablerade artister som vill testa någon ny låt istället för att köra de stora scenerna direkt, säger Jade Ell, som bland annat ansvarar för att boka artister till scenen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Blandningen av svenska och internationella, okända och mer etablerade artister, en intim scen och spontan livemusik som varken kräver planering, biljetter eller inträde är något Jade Ell själv har stor erfarenhet av.

– Jag är själv musiker och har spelat på många sådana scener i i New York. Och det är något jag själv velat återskapa. Jag vill skapa vardagsmagi som man kan gå och uppleva runt hörnet, säger hon och fortsätter:

– Dessutom behövs det en levande musikscen. Som artist måste man uppträda mycket, helt enkelt för att vara bra. Och jag har märkt ett enormt behov hos andra musiker.

Varför gör ni det här just på Söder?

– En anledning är att jag bor där, men sedan är det också för att den här typen av musikscen inte finns på Södermalm, säger Jade Ell.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.