INSTÄLLT. Trävkista sjöscoutkår brukar ansvara för valborgsbrasan vid Ekebyhovs slott. Så blir det inte i år. Till höger kårordförande Erik Marthinsen. Foto: Privat

Scouter prisas för arbete med unga

Träkvista sjöscoutkår har fått pris av kommunen för sitt arbete med barn och unga. Prissumman ger ett välbehövligt tillskott i kassan efter att inställt valborgsfirande ger inkomsttapp.

  • Publicerad 11:43, 30 apr 2020

Det ger runt 30 000 kronor netto, i runda slängar.

Träkvista Sjöscoutkår har fått Ekerö kommuns utmärkelse till ideella föreningar.

"Genom ideellt arbete och stort engagemang bidrar föreningen till personlig utveckling och stärkt självkänsla hos barn och unga i kommunen", löd motiveringen.

– Det känns kul att få uppskattning. Vi har försökt vara lite mer synliga de senaste åren och det är roligt att det arbetet har lönat sig, säger kårordförande Erik Marthinsen.

De 10 000 kronorna som utmärkelsen innebär betyder också mycket för föreningen. Särskilt som coronapandemin har slagit undan benen på en av scoutkårens största inkomstkällor – ansvaret för valborgsbrasan i Ekebyhovsparken.

– Där brukar vi ha kaféverksamheten och annan försäljning och det ger runt 30 000 kronor netto, i runda slängar. Det är en stor summa att inte få in, säger Erik Marthinsen.

För att stötta har en kampanj startats där man kan köpa virtuella grillkorvar, sockervadd och marshmallows genom att swisha pengar till Scouternas riksorganisation. Från deras webbsida kan valborgsfirare också livestreama brasor från runt om i landet.
 

Fyller 50 nästa år

Träkvista Sjöscoutkår startade 1971.

Kåren har mellan 350 och 400 medlemmar.

Verksamhet riktar sig främst till barn och unga och håller till på Bryggavägen, mitt emot Ebebyhovsbacken.

Visa merVisa mindre

Pierre är en av Sveriges sista tältmakare

Nyheter Hässelbybon skapar allt från "sommarhus" till fjälltält Pierre Vesterlund syr alla tält som går att föreställa sig. Redan som skolpojke fick han hjälpa pappa i affären med att sy detaljerna. Nu driver han vidare företaget i Hässelby.fredag 5/6 15:50

De vill skapa en plats för lokala arbetslivet

Nyheter Ska matcha arbetssökande och lediga jobb Med det nystartade projektet Arbetsplats Mälaröarna vill sex initiativtagare matcha lokal arbetskraft med jobb på öarna. – Det kan underlätta vardagen och minska pendlingen, säger Karin Sigge.fredag 5/6 11:47

Liberalerna hoppar av Mälarökoalitionen

Nyheter "Har inte lyckats ta över makten" Planen på att få till ett maktskifte i kommunen lyckades inte. Efter två år väljer nu Liberalerna att hoppa av Mälarökoalitionen – som därmed upplöses helt.torsdag 4/6 15:23

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt