MINNEN. Mälarscouterna efterlyser tidigare scouter som kan dela med sig av berättelser från dåtidens lägereldar. Foto: Mälarscouterna

Scoutkår efterlyser minnen till 90-årsjubileum

2021 firar Mälarscouterna 90 år. Men redan nu efterlyser de tidigare scouter som kan bidra med lite nostalgi i form av berättelser från dåtidens lägereldar.

  • Publicerad 14:27, 3 apr 2020

Sedan 1931 har Mälarscouterna utforskat naturen i Bromma, och scoutmötena hålls i Norra Ängby. Sedan 1941 har de haft en stuga på Lovön, som de förlorade för några år sedan till följd av bygget av Förbifart Stockholm.

2015 kunde de dock inviga en ny stuga på ön.

Nästa år blir det kalas med buller och bång, för då vankas det 90-årsjubileum. Enligt scoutkårens ordförande Teo Elmfeldt vill man passa på att värna klubbens historia.

– Vi har förhoppningar om att ta fram ett museiliknande koncept. Vi har inlett kontakt med Scoutmuseet för att ta del av material, men letar även i närområdet, säger han.

Därför efterlyser de nu tidigare verksamma scouter och ledare som vill bidra med deras berättelser från lägerelden eller hajken.

– Det behöver inte bara vara minnen, det finns ju folk som har varit aktiva som har bilder eller kanske intressanta dokument som man kan visa upp, säger Teo Elmfeldt.

Visas som utställning

Under 2021 kommer ett flertal arrangemang anordnas för olika målgrupper, varav en är just Mälarscoutsveteraner.

– Vi kommer göra det huvudsakliga arbetet under hösten, och hanterar materialet allt eftersom vi får in det. Förhoppningsvis kan vi ha museet redo till vårterminen.

Nostalgi. Mälarscouterna firar 90-år nästa år, vilket ska firas med en utställning. Foto: Mälarscouterna

Nutid. Mälarscouterna håller till både i Bromma och på Lovön. Foto: Mälarscouterna

Skicka in dina minnen om du varit scout i:

Mälarscouterna 

Ängby flickscoutkår

Blåvingeringen Solgläntan/Ängby Blåvingering

Bromma Skogstjärn/Bromma Ängbykår

Riksby flickscoutkår/Riksby scoutkår

Bromma Vingar

Bromma Tättingar

Bromma Ängsring / Riksby blåvingering

Även minnen från andra scoutkårer i Bromma går bra.

Kontakta kåren genom att mejla scoutminnen@malarscouterna.se eller posta ett brev till Mälarscouterna Tegnebyvägen 16A 168 56 Bromma märkt med Scoutminnen. Det går även att ringa på 08-872760.

Visa merVisa mindre