SD: Gör Mångkulturellt centrum till e-sportcenter

Botkyrka borde satsa på e-sporten och öppna ett center för sporten på Mångkulturellt centrum eller på fritidsgårdar. Det skriver SD i en motion till fullmäktige nästa vecka.

  • Publicerad 12:50, 18 jan 2018

Enligt SD satsar Botkyrka mycket på idrottslivet och bygger nya idrottsplatser och gör en massa kulturprojekt i norra Botkyrka, men har inte tänkt på e-sporten.

– Det här är en av de sporter som växer snabbast bland unga, säger Sebastian Lindkvist, ordförande och politisk sekreterare för SD Botkyrka.

I motionen föreslår SD att kommunen köper in 20 till 40 datorer och skapar ett samlat e-sportcenter.

– Alla kan hålla på med e-sport, oavsett fysik eller om man har ett handikapp. Gör man den tillgänglig kan alla spela oavsett ekonomi, säger Sebastian Lindkvist (SD).

Kan hålla unga borta från kriminalitet

I motionen skriver SD att e-sportcentret skulle hålla unga borta från kriminalitet och föreslår att det öppnas på en fritidsgård. Eller i Mångkulturellt centrum, som partiet vill strypa kommunens bidrag till.

– Vi tycker det är statens ansvar, inte vårt. Vi vill ha ett e-sportcentrum istället för Mångkulturellt centrum. De har jättefå besökare, med ett e-sportcenter skulle det vara fullt.

"Vi har olika syn på mångfald"

Leif Magnusson, verksamhetschef på MKC, tycker att förslaget att öppna ett e-sportcenter i Botkyrka är bra. Men vänder sig mot påståendet att MKC skulle vara lågbesökt.

– Vi besöks av över 27 000 på ett år. Jämför man det med andra kulturinstitutioner står det sig bra.

MKC forskar om migration och ordnar utställningar bland annat om migration och rasism. SD-förslaget är ett sätt att markera att man inte gillar det MKC gör tror Leif Magnusson.

– Det visar de ofta i fullmäktige. Jag tror vårt uppdrag, att ta fram kunskap om hur vi hanterar mångfald i samhället krockar med deras syn på det.

E-sport

E-sport är samlingsnamnet för datorspelande där man kopplar upp sig via nätet eller ett lokalt nätverk och spelar mot andra.

MKC är ett forsknings- och kunskapscenter för migration i Fittja.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.