Cykel. SD i Danderyd vill att kommunen anlägger cykelspår för mountainbike i Danderyd. Foto: Mostphotos

SD i Danderyd vill anlägga cykelspår i populära området

Anlägg mountainbikespår i Rinkebyskogen eller någon annanstans i Danderyd – det anser Sverigedemokraterna i Danderyd i en nyskriven motion.

  • Publicerad 12:49, 13 jun 2018

Det var under vårens sista kommunfullmäktige i måndags som Sverigedemokraterna i Danderyd lämnade in en motion där man föreslår att kommunen bör anordna ett mountainbikespår.

– Bakgrunden är att en medlem här tog upp det med mig som cyklar mountainbike, vilket jag cyklar lite då och då och så började vi prata om det, säger Christer Erestål (SD), gruppledare.

– Då kom det fram att det idag finns inofficiella spår i Rinkebyskogen där folk cyklar idag. Då, när vi pratade om det, så tänkte vi att det hade varit kul med ett spår så man kan blåsa på lite.

"Naturupplevelse"

I motionen skriver partiets gruppledare att spåren behövs på grund av att det kan inträffa intressekonflikt mellan fotgängare och cyklister om de måste samsas på samma skogsyta.

–  Jag har pratat med folk på de olika idrottsplatserna över vad som finns och även med fritidsförvaltningen. Det tycks finnas önskemål om sådana spår. Det ska ju vara en naturupplevelse att cykla mountainbike.

– Det kanske inte är en kärnfråga som man förväntar sig från Sverigedemokraterna, men vi bryr oss om sådant här också, tillägger Erestål.

När Danderyds Nyheter pratar med Olle Reichenberg (M), ordförande i kommunstyrelsen, har han inte hunnit skapa sig någon särskild uppfattning om förslaget.

– Först är det något som vår kultur- och fritidsförvaltning får undersöka och även se vad nämnden säger. Men det är viktigt att tillgodose fritidsaktiviteter för barn och ungdomar, så finns det ett stort intresse får vi såklart se över det, säger han.

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10

Norrorts äldsta kändis firar 1000 år

Nyheter Firas. Estrid hyllas med musik på Runrikets dag Många Norrortsbor har nog hört talas om henne – Estrid, den mäktiga kvinnan från vikingatiden. På Runrikets dag nu i maj firas hennes 1000-årsdag. Men hur blev hon en kändis? Vi frågar arkeologen...måndag 20/5 11:40
Stockholm Direkt