Cykel. SD i Danderyd vill att kommunen anlägger cykelspår för mountainbike i Danderyd. Foto: Mostphotos

SD i Danderyd vill anlägga cykelspår i populära området

Anlägg mountainbikespår i Rinkebyskogen eller någon annanstans i Danderyd – det anser Sverigedemokraterna i Danderyd i en nyskriven motion.

  • Publicerad 12:49, 13 jun 2018

Det var under vårens sista kommunfullmäktige i måndags som Sverigedemokraterna i Danderyd lämnade in en motion där man föreslår att kommunen bör anordna ett mountainbikespår.

– Bakgrunden är att en medlem här tog upp det med mig som cyklar mountainbike, vilket jag cyklar lite då och då och så började vi prata om det, säger Christer Erestål (SD), gruppledare.

– Då kom det fram att det idag finns inofficiella spår i Rinkebyskogen där folk cyklar idag. Då, när vi pratade om det, så tänkte vi att det hade varit kul med ett spår så man kan blåsa på lite.

"Naturupplevelse"

I motionen skriver partiets gruppledare att spåren behövs på grund av att det kan inträffa intressekonflikt mellan fotgängare och cyklister om de måste samsas på samma skogsyta.

–  Jag har pratat med folk på de olika idrottsplatserna över vad som finns och även med fritidsförvaltningen. Det tycks finnas önskemål om sådana spår. Det ska ju vara en naturupplevelse att cykla mountainbike.

– Det kanske inte är en kärnfråga som man förväntar sig från Sverigedemokraterna, men vi bryr oss om sådant här också, tillägger Erestål.

När Danderyds Nyheter pratar med Olle Reichenberg (M), ordförande i kommunstyrelsen, har han inte hunnit skapa sig någon särskild uppfattning om förslaget.

– Först är det något som vår kultur- och fritidsförvaltning får undersöka och även se vad nämnden säger. Men det är viktigt att tillgodose fritidsaktiviteter för barn och ungdomar, så finns det ett stort intresse får vi såklart se över det, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Osäker framtid för gratis simskola i Vallentuna

Nyheter Under hösten 2018 har Vallentunas sexåringar fått gratis simundervisning vid fyra tillfällen. I januari avslutas satsningen, men eleverna hade kunnat få fler träningstillfällen om inte simhallen...torsdag 17/1 16:48

Nu kan du åka skridskor på Rönningesjön

Nyheter Kommunen uppmanar till försiktighet Temperaturen har nått minusgrader och äntligen har en av sjöarna i Täby plogats av kommunen. Nu är det bara för skridskosugna att snöra på sig grillorna.torsdag 17/1 16:28