Cykel. SD i Danderyd vill att kommunen anlägger cykelspår för mountainbike i Danderyd. Foto: Mostphotos

SD i Danderyd vill anlägga cykelspår i populära området

Anlägg mountainbikespår i Rinkebyskogen eller någon annanstans i Danderyd – det anser Sverigedemokraterna i Danderyd i en nyskriven motion.

  • Publicerad 12:49, 13 jun 2018

Det var under vårens sista kommunfullmäktige i måndags som Sverigedemokraterna i Danderyd lämnade in en motion där man föreslår att kommunen bör anordna ett mountainbikespår.

– Bakgrunden är att en medlem här tog upp det med mig som cyklar mountainbike, vilket jag cyklar lite då och då och så började vi prata om det, säger Christer Erestål (SD), gruppledare.

– Då kom det fram att det idag finns inofficiella spår i Rinkebyskogen där folk cyklar idag. Då, när vi pratade om det, så tänkte vi att det hade varit kul med ett spår så man kan blåsa på lite.

"Naturupplevelse"

I motionen skriver partiets gruppledare att spåren behövs på grund av att det kan inträffa intressekonflikt mellan fotgängare och cyklister om de måste samsas på samma skogsyta.

–  Jag har pratat med folk på de olika idrottsplatserna över vad som finns och även med fritidsförvaltningen. Det tycks finnas önskemål om sådana spår. Det ska ju vara en naturupplevelse att cykla mountainbike.

– Det kanske inte är en kärnfråga som man förväntar sig från Sverigedemokraterna, men vi bryr oss om sådant här också, tillägger Erestål.

När Danderyds Nyheter pratar med Olle Reichenberg (M), ordförande i kommunstyrelsen, har han inte hunnit skapa sig någon särskild uppfattning om förslaget.

– Först är det något som vår kultur- och fritidsförvaltning får undersöka och även se vad nämnden säger. Men det är viktigt att tillgodose fritidsaktiviteter för barn och ungdomar, så finns det ett stort intresse får vi såklart se över det, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Annica Nordgren (C): "Alla har stöttat mig"

Nyheter "Jag gillar att kunna vara spontan och göra saker utefter humör" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Täby. Vi bad politikern själv välja plats. På badmintonplanen träffar vi Centerpartisten Annica Nordgren.fredag 17/8 16:47

Nu satsar Täby på fler väktare

Nyheter "Det har skett en ökning av bostadsinbrott" Nu väljer kommunen att införa fler väktare som ska patrullera i Täby. Detta för att skapa en ökad trygghet menar Johan Algernon (M).fredag 17/8 11:42