"Vi ställer oss frågande till hur de resonerar", säger Björn Lindgren (SD), om att alliansen i Järfälla vill ta styret. Foto: Pressbild/Mikael Andersson

SD kommer inte stötta alliansen i Järfälla

Sverigedemokraterna i Järfälla kommer inte att stå bakom ett alliansstyre. Något inte heller S, MP eller V gör.

  • Publicerad 14:21, 11 okt 2018

På kommunfullmäktige måndag 15 oktober ska politikerna rösta om hur kommunstyrelsen ska se ut kommande mandatperioden, och om kommunalråden. Men än så länge är det inte klart vilka som ska styra kommunen.

Under förmiddagen gick alliansen, M, L, C och KD ut med att de planerar att ta styret. Men tillsammans får de ihop 27 av 61 mandat, vilket inte räcker för majoritet.

För att ett alliansstyre ska gå igenom, får alltså de andra partierna inte rösta mot. S, MP och V har bekräftat att de kommer rösta nej, något som nu även SD gör.

– Vi har inte varit inblandade i deras samtal och ställer oss frågande till hur de resonerar. De har ingen majoritet, säger Björn Lindgren, gruppledare för SD i Järfälla.

Kommer ni att stötta ett alliansstyre?

– Nej, det kommer vi inte göra. Vi vet inte vad de har att komma med. Vi skickade ut ett erbjudande om ett samarbete men de sa nej, det är den kontakt vi har haft. Vi har inte haft några samarbetssamtal.

Vad krävs för att ni ska stötta ett block?

– Det krävs att man samtalar med oss och respekterar våra väljare, vi är ju tredje största parti med bred marginal, avslutar Björn Lindgren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Röster hamnade i fel valurna i Järfälla

Nyheter Kan påverka valresultatet Liberalerna i Järfälla har tidigare överklagat länsstyrelsens rösträkning, och bara en röst avgjorde mandatfördelningen. Nu visar det sig att 15 landstingsröster räknats som kommunröster, erfar SVT.fredag 19/10 9:24

Järfälla kan få Yimbypris för bostadsbyggande

Nyheter "Kommunen har stora ambitioner" Som en av nio nominerade tävlar Järfälla om att få nätverket Yimby Stockholms årliga byggpris.torsdag 18/10 15:19