Utesluts. Lokalpolitikern Björn Larsson, ledamot i Hässelby-Vällingbys stadsdelsnämnd, utesluts ur Sverigedemokraterna. Foto: Sverigedemokraterna/Andreas Jennische

SD-politiker i Hässelby-Vällingby utesluts ur partiet

Tidigare idag rapporterade Dagens Nyheter att Sverigedemokraterna utesluter fyra medlemmar. En av dem är Björn Larsson, som bland annat är ledamot Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd.

  • Publicerad 15:44, 19 jun 2019

Enligt Dagens Nyheter har de fyra SD-ledamöterna, tre ordinarie och en ersättare, varit avstängda från partiet sen februari då de varit föremål för en intern utredning – och nu har de uteslutits från partiet.

– Jag blev anklagad för att ha läckt uppgifter till Aftonbladet. Vi fick några interna sms från en i partiet, och de hävdar att vi läckt sms till Aftonbladet för att skada partikollegan. Men det det är helt och hållet felaktigt. Bevisföringen är tunn, säger Björn Larsson, ledamot i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd.

Istället tror Björn Larsson han och de tre andra Sverigedemokraterna uteslöts av en annan anledning.

– Vi ville avsätta gruppledaren i stadshuset, Peter Wallmark. Vi hade kallat till möte för att avsätta honom och vi hade en majoritet med oss. En vecka senare säger partiet att vi läckt uppgifter till Aftonbladet, och så hade vi ett personärende på oss. Varför skulle vi ha läckt uppgifter till en artikel och förstört vårt sätt att få bort gruppledaren? säger Björn Larsson.

Sitter kvar som politisk vilde

Björn Larsson har under den senaste tiden inte varit på plats när de nämnder han är ledamot i sammanträtt. Enligt Björn Larsson har det berott på att partiet sagt att det inte skulle se bra ut. Men han har inga planer på att överge sina uppdrag, bland annat som ledamot i kommunfullmäktige och Hässelby-Vällingbys stadsdelsnämnd.

– Jag kommer att sitta kvar som politisk vilde. Jag får se hur jag kan verka politiskt och om jag hittar några att samarbeta med. Men jag kommer vara kvar på alla politiska uppdrag, säger Björn Larsson.

I ett mejl till StockholmDirekt så bekräftar Sverigedemokraterna centralt att de medlemmar som varit under utredning har uteslutits.

– Vi kan bekräfta att de fyra ledamöterna som varit under utredning nu blivit uteslutna. Det innebär att de inte längre representerar Sverigedemokraterna i stadshuset eller partiet i stort. I övrigt omfattas ärendet av sekretess, något vi inte avser bryta, skriver Christian Krappedal, pressekreterare för Sverigedemokraterna, i mejlet.

Angående Björn Larssons påstående om vad han menar att uteslutningen handlar om så vill inte Christian Krappedal kommentera det.

Hon tar över gamla järnaffären i Spånga

Nyheter Ny butik öppnar i anrika lokalen Nu står det klart vad som ska hända med gamla järn- och färgbutikens lokaler i Spånga centrum. Om några veckor öppnar här en second hand-affär med barnkläder, leksaker – och kaffe.tisdag 15/10 16:40

Här är gatorna i Stockholm där bostadspriserna ökar mest

Nyheter Raketer på bostadsmarknaden i Stockholms län Ny statistik visar vilka gator i Stockholms län där bostadspriserna har stigit mest de senaste åren, både procentuellt och sett till antal kronor.tisdag 15/10 16:07

Vi är Västerort

Stockholm Direkt