Mikael Stigenberg, SD:s ordförande i Sollentuna, och Christian Krappedal, pressekreterare för partiet. Foto: Pauline Cederblad/SD Press

SD:s ordförande hotas med uteslutning

Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna hotas av uteslutning efter att ha försvarat den omtalade pressekreteraren Mikael Valtersson.

  • Publicerad 16:34, 20 maj 2019

Sverigedemokraternas ordförande, Mikael Stigenberg, i Sollentuna hotas med att uteslutas.

Partitoppen bekräftar att de har startat ett personärende.

”Med hänvisning till sekretess är det inte något som vi kan kommentera i detalj. Vi har tidigare riktat kritik mot en anställning som man valt att behålla i kommunföreningen” skriver Christian Krappedal, pressekreterare.

Gick mot partitoppen

I februari avslöjade Mitt i att lokalgrupperna i Haninge och Sollentuna sedan en tid tillbaka anställt Mikael Valtersson – en omstridd person som inte varit välkommen av partitoppen – som sekreterare.

Han uteslöts senare av lokalgruppen i Haninge, men har fått stanna i Sollentuna.

2014 uppmärksammades Mikael Valtersson, som då hade ett förtroendeuppdrag i den statliga luftförsvarskommittén, efter avslöjanden från Expressen kring en mejlkonversation med nazistreferenser. Han har även kopplats till olika högerextrema miljöer, som SvD rapporterat om, och sedermera betraktats som persona non grata av partitoppen.

"Ingen kommentar"

Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna, Mikael Stigenberg, försvarade sin partisekreterare i februari och avfärdade uppgifterna som gamla. SollentunaDirekt har varit i kontakt med Stigenberg som av personliga skäl avböjer att kommentera.

Gabriel Kroon, gruppledare för partiet i landstinget, har svarat på frågor via sms.

– Partiet har öppnat ett ärende och tittar på detta just nu. Min förhoppning är att det kan hanteras skyndsamt så att vi kan komma vidare i vårt politiska arbete.

Hur påverkar det här ert arbete om Stigenberg utesluts?

– Frågan är för tidigt ställd i och med att ärendet fortfarande är pågående. Men skulle det bli ett faktum är det en diskussion jag tar med landstingsgruppen.

Stigenberg har flera politiska uppdrag, bland annat som ledamot vid Regionfullmäktige, Regionstyrelsen och Sollentuna kommunfullmäktige.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stort engagemang efter mopedrån

Nyheter "Vi ska synas och göra det lite tryggare för tonåringarna" Den senaste tidens mopedrån i Sollentuna har engagerat hundratals vuxna i kommunen som nu patrullerar gatorna för att öka tryggheten.lördag 17/8 9:00

Kräftfiske handlar om erfarenhet

Nyheter Roger och Paul laddar - imorgon börjar kräftfisket i Sollentuna. Augusti är lika med kräftfiske. I veckan drar årets fiske igång men redan veckorna innan börjar de riktigt initierade fiskarna sina förberedelser.torsdag 15/8 17:21

Två av tre fick jobb tack vare nytt projekt

Nyheter Etableringslyftet har hjälpt nyanlända till egen försörjning Två av tre nyanlända har fått jobb. Det är resultatet av projektet Etableringslyftet, som startade i Upplands Väsby, Sollentuna och Sigtuna förra hösten.torsdag 15/8 9:03
Stockholm Direkt