Mikael Stigenberg, SD:s ordförande i Sollentuna, och Christian Krappedal, pressekreterare för partiet. Foto: Pauline Cederblad/SD Press

SD:s ordförande hotas med uteslutning

Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna hotas av uteslutning efter att ha försvarat den omtalade pressekreteraren Mikael Valtersson.

  • Publicerad 16:34, 20 maj 2019

Sverigedemokraternas ordförande, Mikael Stigenberg, i Sollentuna hotas med att uteslutas.

Partitoppen bekräftar att de har startat ett personärende.

”Med hänvisning till sekretess är det inte något som vi kan kommentera i detalj. Vi har tidigare riktat kritik mot en anställning som man valt att behålla i kommunföreningen” skriver Christian Krappedal, pressekreterare.

Gick mot partitoppen

I februari avslöjade Mitt i att lokalgrupperna i Haninge och Sollentuna sedan en tid tillbaka anställt Mikael Valtersson – en omstridd person som inte varit välkommen av partitoppen – som sekreterare.

Han uteslöts senare av lokalgruppen i Haninge, men har fått stanna i Sollentuna.

2014 uppmärksammades Mikael Valtersson, som då hade ett förtroendeuppdrag i den statliga luftförsvarskommittén, efter avslöjanden från Expressen kring en mejlkonversation med nazistreferenser. Han har även kopplats till olika högerextrema miljöer, som SvD rapporterat om, och sedermera betraktats som persona non grata av partitoppen.

"Ingen kommentar"

Sverigedemokraternas ordförande i Sollentuna, Mikael Stigenberg, försvarade sin partisekreterare i februari och avfärdade uppgifterna som gamla. SollentunaDirekt har varit i kontakt med Stigenberg som av personliga skäl avböjer att kommentera.

Gabriel Kroon, gruppledare för partiet i landstinget, har svarat på frågor via sms.

– Partiet har öppnat ett ärende och tittar på detta just nu. Min förhoppning är att det kan hanteras skyndsamt så att vi kan komma vidare i vårt politiska arbete.

Hur påverkar det här ert arbete om Stigenberg utesluts?

– Frågan är för tidigt ställd i och med att ärendet fortfarande är pågående. Men skulle det bli ett faktum är det en diskussion jag tar med landstingsgruppen.

Stigenberg har flera politiska uppdrag, bland annat som ledamot vid Regionfullmäktige, Regionstyrelsen och Sollentuna kommunfullmäktige.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15

Byggstart för nya mässområdet nästa år

Nyheter "Efter många års planering kan vi nu äntligen sätta spaden i jorden" Den omstridda detaljplanen för gamla mässområdet har nu vunnit laga kraft. Exploatering av området väntas påbörjas under 2021.fredag 3/7 11:31

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Nyheter "Det är bra att passa på under sommaren" Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.onsdag 1/7 11:30
Stockholm Direkt