Barkarbybon Sebastian tävlar med sin sångröst i nya talangtävlingen Supershowen. Foto: Nira Rodriguez Molin

Se Barkarbys nya talang sjunga på tv ikväll

Barkarbybon Sebastian Rydgren, 12 år, har redan fått lärare och föräldrar att börja gråta med sin röst. Ikväll ska han vara med i SVT:s nya talangtävling Supershowen.

  • Publicerad 12:19, 19 okt 2015

Mitt livsmål, för att veta att jag verkligen lyckats, är att fylla Madison Sqare garden.

Vi träffar Sebastian Rydgren, 12 år, en förmiddag i Barkarby. Han har studiedag och väntar på oss i huset där han bott i hela sitt liv. Ikväll börjar SVT:s nya talangshow Supershowen, och Sebastian är en av flera tävlande.

– Jag blev kontaktad av SVT och de frågade om jag ville vara med. Jag tror att de hade hört mig på youtube när jag sjöng, berättar han.

Föräldrar och lärare grät

Sebastian har lagt upp klipp på nätet sedan han var nio år. Det var då alla insåg att han satt på en sångtalang. På en skoluppvisning fick han både föräldrar och lärare att gråta när han sjöng "Utan dina andetag" av Kent.

- Alla var helt tysta. Det var ju ingen som hade väntat sig att han skulle vara så bra. Vi blev bara "wow", säger Sebastians pappa Anders och försöker få familjens hund Diesel att sluta gläfsa.

"Läskigt men skönt"

På auditionen till programmet som visas ikväll sjunger Sebastian Yohios låt "To the end" inför juryn som består av Ylva Hällen från Barnkanalen, artisten Kristin Amparo och koreografen Fredrik "Benke" Rydman.

– Jag visste inte om jag skulle missa nåt ord. Men när jag sjöng kändes det ändå läskigt men skönt, säger Sebastian som inte får berätta hur det gick innan programmet har sänts.

Musikintresset har Sebastians fått från sina äldre syskon. Hans storebror spelar gitarr och hans storasyster sjunger och spelar piano. Tillsammans brukar de hjälpa varandra att bli bättre. I framtiden drömmer Sebastian om att spela glad popmusik som man kan "springa runt till lite".

Drömmer om Madison Square

– Mitt livsmål, för att veta att jag verkligen lyckats, är att fylla Madison Square Garden i New York. De har de största artisterna jag lyssnar på gjort. Det är en jättestor sak att göra för det finns så många platser, berättar Sebastian.

Innan vi går ber vi om ett smakprov och Sebastian ställer sig i vardagsrummet. Förstärkaren är på nedervåningen, så sången får sjungas a capella. Utan att tveka tar Sebastian ton till en låt från Disney-filmen Frost. Hunden Diesel som har gläfst under intervjun tystnar och reportern får gåshud.

– Om jag går vidare får ni gärna rösta på mig, säger en glad Sebastian.

Programstart ikväll

David Lindgren är programledare för talangshowen Supershowen som har premiär i Barnkanalen 18:30 ikväll. I momenten "Tittarnas val" bestämmer tittarna vem som går vidare. "Programmet är en blandning av Idol och Lilla Melodifestivalen, säger Sebastian.

Stockholm Direkt