"När jag inte har kunder brukar jag sätta mig med gitarren. Då kan det komma in folk och säga "oh my god!" och jag svarar: "det är lugnt, jag är inte Johnny Depp". Foto: Claudio Britos

Se bilder: Han är Stockholms Johnny Depp

I sju år har han jobbat på att bli den bästa Johnny Depp look-a-liken i världen. Södermalmsfrisören Seba Alón får en hel del personer att vända sig efter honom på gatan.

  • Publicerad 19:37, 23 jul 2019

Under våren 2012 spreds en ryktesstorm i sociala medier att skådespelaren och musikern Johnny Depp var i Stockholm. Men det visade sig vara en bild på Seba Alón som delats och efter att ha blivit intervjuad i Aftonbladet i augusti började han arbetet med att bli "den bästa Johnny Depp look-a-liken i världen".

– Då blev jag kändis och ville göra det på ett professionellt sätt. Några vänner som har en tatueringsstudio hörde av sig och jag gjorde likadana tatueringar som Johnny Depp, säger Seba Alón som har åkt runt på olika evenemang i bland annat New York och Qatar och spelat musik och uppträtt som look-a-like.

Johnny Depp gaddar sig i Kransen?

För ett par år sedan var han nära att få träffa Johnny Depp när båda befann sig i New York. Seba Alón passerade hotellet där stjärnan bodde och utanför trängdes en massa fans som misstog honom för Depp och gav honom gosedjur, kramades och skrek hysteriskt.

– Jag sa att jag inte var Johnny Depp men de ville ta bilder ändå. Hotellets säkerhetsvakt släppte in mig och i hotellreceptionen blev jag också välkomnad, säger Seba Alón.

Sedan kom en högre uppsatt säkerhetsvakt och sa åt honom att han fick gå, och det blev inget möte. Trots att Seba tycker att det hade varit roligt säger han att Johnny Depp "absolut inte" är en idol.

Seba Alón tillsammans med en Angelina Jolie-look-a-like. Foto: Privat

Hattarna har varit viktiga. Foto: Claudio Britos

Till vardags arbetar Seba Alón som frisör på Södermalm och framöver vill han satsa på att göra egen musik. Det händer att folk kommer in i salongen och vill ta bilder på honom.

– Ibland när jag inte har kunder brukar jag sätta mig med gitarren. Då kan det komma in folk och säga "oh my god!" och jag svarar: "det är lugnt, jag är inte Johnny Depp".

Är du lik en kändis? Eller har du en vän/syster/pappa eller någon annan som är det? Mejla oss på info@direktpress.se. Bifoga namn och kontaktuppgifter till personen på bilden.

Ledsen Johnny Depp Lookalike: "Jag har sett en bild där han var väldigt sorgsen i blicken, likt denna". Foto: Claudio Britos

Han är numera frisör. Foto: Claudio Britos