Kjelle Berglund, till vänster, tog den vinnande bilden i fototävlingen som syns till höger. Se bilden i sin helhet längst ner i artikeln. Foto: Kjelle Berglund

SE BILDERNA: Här är vinnarna i vår fototävling

Nu har vinnarna korats i den fototävling med temat Järfälla i förändring, som JärfällaDirekt arrangerat ihop med biblioteket. "Det känns överraskande", säger förstaprisets mottagare – Barkarbytstadenbon Kjelle Berglund.

  • Publicerad 11:59, 3 maj 2019

Fototävlingen arrangerades av Järfälla bibliotek ihop med JärfällaDirekt, på temat "Järfälla i förändring" som en del av bibliotekets projekt Järfälla läser.

Alla Järfällabor som velat har fått skicka in sina foton där de tolkat temat. Fotot av en highland cattle ko som betar ute på Järvafältet under en dramatisk himmel korade juryn till förstapriset. Fotografen är Kjelle Berglund, 66, som bor i Barkarbystaden.

– Det känns överraskande, det hade jag inte väntat mig. Jag tycker om att fotografera och fotar mycket här i området. Det sker mycket förändringar här, all nybyggnation, och närheten till staden för Kyrkbyn som ligger intill. Det är en spännande tid här i Barkarbystaden, säger Kjelle Berglund.

Vernissage nästa vecka

Han är född och uppväxt i Barkarby, och har genom åren hunnit bo i Jakobsberg och Kallhäll. Fotointresset har hängt med genom åren.

– Jag växte upp på gränsen mot Lunda industriområde, huset står fortfarande kvar. När jag bodde där var det en återvändsgränd vid gränsen till Stockholm. Korna betade på gärdet och en bonde från Lunda gård plöjde marken. Så saker har verkligen förändrats, säger Kjelle Berglund.

Är du nyfiken på att se Kjelles och de andra vinnarnas bilder ställas ut? Vernissage sker i Kallhäll Folkets hus lördag 11 maj kl 12-14.

Det här var fototävlingen

✓ En tävling där Järfällabor fick tolka temat "Järfälla i förändring" genom egentagna foton. I juryn satt Kerstin Gerén, PR-bibliotekarie i Järfälla, Karolina Hedström, bildarkivarie i Järfälla, och Mikael Andersson, fotograf på JärfällaDirekt.

✓ Förstapris fick Kjelle Berglund, andrapris Edith Orem och tredjepris Konrad Augustyniak. Som vinst får de sina bilder förstorade. Även Linnéa Heinerborg, vars foto pryder biblioteks affisch inför vernissaget kommer att få sitt foto förstorat. Förstapristagaren får även ett hemligt pris som avslöjas under vernissaget.

✓ Vernissage är i Kallhälls Folkets hus, lördag 11 maj kl 12-14. Där visas 20 av bidragen som kommit in. Utställningen visas sedan på Jakobsbergs bibliotek tisdag 14 maj-lördag 18 maj.

Första pris. Highland cattle som betar ute på Järvafältet. Foto: Kjelle Berglund

Andra pris. Fällda träd vid folkhögskolan i Jakobsberg. Foto: Edith Orem

Tredje pris. En stubbe uppe vid Tallbohov i Jakobsberg. Foto: Konrad Augustyniak

Stockholm Direkt