Planen. Det här är en tidig visionsskiss på hur skolan kan komma att se ut. Foto: AIX Arkitekter

SE BILDERNA: Så blir Barkarbystadens nya skola

Nu släpps första visionsskisserna på Ålstaskolan, som ska byggas i Barkarbystaden. Första etappen av skolan är tänkt att stå klar 2022.

  • Publicerad 16:27, 5 feb 2019

För ett år sedan klubbade politikerna i kommunstyrelsen igenom att bygga Ålstaskolan, som blir en ny för- och grundskola i Barkarbystaden. Skolan ingår i detaljplanen för Barkarbystadens tredje etapp, som i januari i år fick grönt ljus i mark- och miljödomstolen.

– En ny skola skapar dels fler utbildningsplatser i Barkarbystaden men bidrar också till att skapa ett mer livfullt område med fler människor i rörelse och bra fritidsmöjligheter, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

Nu släpps första bilderna på hur skolan kan komma att se ut.

Det har också beslutats att skolan ska byggas i två etapper. Den första etappen planeras stå klar till skolstart hösten 2022 och blir förskola för 240 barn samt förskoleklass och årskurs 1-6 för 350 elever.

Det är fortfarande oklart när etapp två, då högstadieskola, grundsärskola och träningssärskolverksamhet samt en större idrottshall ska byggas.

Men för att kunna erbjuda högstadieskola och grundsärskola till boende i Barkarbystaden innan etapp två står klar, ska förutsättningarna för att starta dessa som en filial till Ålstaskolan utredas framöver.

Beslut om att gå vidare med planerna ska fattas på kommunfullmäktige den 11 februari.

Översiktsbild på hur Ålstaskolan kan komma att se ut, observera att det är en tidig visionsskiss. Foto: AIX Arkitekter

Stockholm Direkt