SE BILDERNA: Så blir nya bostäderna vid Svandammen

Nu rullar staden vidare med det nya bostadsprojektet Spånga C Väst. 40 nya bostäder planeras på skogskullen snett över vägen från Svandammen.

  • Publicerad 17:14, 5 mar 2018

På skogskullen snett mittemot Svandammen i Spånga planeras ett nytt bostadsområde. Vi har tidigare skrivit att byggherren Abacus velat bygga 70 lägenheter här.

Men i det planförslag som staden nu tagit fram har projektet bantats ner till 40 lägenheter.

Fem våningar

Projektet, som beskrivs som en förlängning av dagens Värsta Allé, möjliggör lägenheterna i två sammanbyggda lamellhus på fem våningar, med inredd vind.

Enligt förslaget har staden "hämtat inspiration" till bostäderna från bebyggelsen i Spånga centrum och Solhems villastad. Bland annat ska ett asymmetriskt så kallat sadeltak på ett "lekfullt" sätt möta mångfalden i villaområdets bebyggelse.

En butikslokal och ett garage planeras på suterrängplan. Husen är tänkta att få 0,5 parkeringsplatser per läganhetet, plus besöksparkering.

Hem åt grodor

I förslaget går dock att läsa att naturmarken där bostäderna planeras anses vara en "högst trolig" spridningszon för groddjur. På platsen finns också flera utpekade träd som bedöms vara värda att bevara, däribland en rödlistad ask.

Planen går ut på samråd från den 6 mars till och med den 3 april. Planen väntas sedan antas i slutet av året.

Spånga C Väst

På sluttningen mellan Spånga centrum och Solhems villastad, kallad Lillskogen, planeras 40 bostadsrätter byggas.

Planförslaget ska ut på samråd 6 mars. Samrådsmöte hålls onsdagen den 14 mars 2018 kl 17.30 – 19.30, i lokalen Fyrkanten på Tekniska nämndhuset, Fleminggatan 4.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

Boende mobiliserar mot bygget Spångadalen

Nyheter Kritiska mot att en väg dras genom skogsområde Stadens planer på att riva delar av Rissneskogen i Bromsten, kritiseras av både politiker och boende. Nu har en Facebook-grupp och en namninsamling startats för att sprida information om vad som är...tisdag 19/6 16:44