Foto: Diakrit

SE BILDERNA: Så blir nya husen i Svedmyra

Precis längs med t-banespåret i Svedmyra ska det byggas 97 nya lägenheter. Nu kan du kolla in hur de kommer att se ut.

  • Publicerad 15:38, 18 apr 2017

Det är mitt emot matvarubutiken Bea, precis invid tunnelbanespåret mellan Svedmyra och Sockenplan, som HSB bygger de 97 lägenheterna. Det kommer att bli ettor till femrummare på mellan 21,5 till 110,5 kvadratmeter.

– Det blir fokus på smålägenheter men de större lägenheterna kommer attrahera barnfamiljer så vi riktar oss till en bred målgrupp, säger Linda Younes, marknadschef på HSB Bostad.

Husen blir fem och sju våningar höga med en gård i mitten. Att som här bygga bostäder bara ett kort stenkast från t-banespåret, har blivit allt vanligare i Stockholm.

– Det är ett bra sätt att använda marken på. Vi följer alla bullerregler som finns och tycker att vi skyddar lägenheterna från t-banan på ett bra sätt i det här projektet, säger Linda Younes.

Inflytten beräknas till slutet av 2019. Intresset har varit stort för bostäderna, hittills har 2717 intressenter anmält sig, enligt HSB.

Foto: Diakrit

Foto: Diakrit

Foto: Diakrit

Foto: Diakrit

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48

Nytt skolhus byggs vid Gullmarsplan

Nyheter Blir tre våningar högt – här ska det stå Ytterligare ett skolhus ska byggas vid Värmdö gymnasium. Det ska vara till för särskolans elever och elever med rörelsehinder.onsdag 20/6 11:39