Så här är det tänkt att Norra Stationsgatan ska se ut... Foto: Peter Becht

Se bilderna: Så blir Stockholms nya boulevard

Nya illustrationer visar hur Norra Stationsgatan ska förvandlas till en myllrande boulevard. I dag ”invigs” den nya stadsdelen Hagastaden.

  • Publicerad 13:20, 19 maj 2017

I dag är det lite svårt att tänka sig Norra Stationsgatan som ett ”inbjudande, levande stråk” med matupplevelser, konst, kultur och design. Men planerna för att göra om gatan fortskrider.

...i framtiden. Stockholms stad samarbetar med fastighetsägarna på gatan. Foto: Peter Becht

– Initiativet kom från fastighetsägarna men Stockholms stad är med på tåget. En av idéerna är att öppna upp innergårdarna på södra sidan av Norra Stationsgatan. I dag är de väldigt tillslutna och används bland annat som uppställningsplats för bilar. Tanken är att få in restauranger där och eventuellt ska man kunna vandra mellan innergårdarna, säger Svante Torell, projektsamordnare för Hagastaden.

Det ska bli "en blandning av konst, kultur och matupplevelser". Foto: Peter Becht

I husen finns nästan bara kontorsverksamhet, enligt Torell. Tidsplanen för att skapa liv på gatan inte spikad.

– Förmodligen kan det ske först när husen på andra sidan är färdigbyggda, kanske om tre, fyra år, säger Svante Torell, projektsamordnare för Hagastaden.

Den här helgen ”invigs” ändå Norra Stationsgatan med foodtrucks, en visningslägenhet, konstgallerier och historievandringar, bland annat. I dag, fredag, invigningstalade finansborgarrådet Karin Wanngård på Norra Stationsgatan 71.

– Det är mer som ett startskott. Vi vill visa att här kommer det att hända grejer.

Foto: Peter Becht

Besök Vasastans nya kvarter

Fredag och lördag 19-20 maj öppnas kvarteret.

Besökaren kan se hur området kommer att utvecklas och se ut när det är färdigbyggt, gå på vernissage och galleripromenad samt besöka visningslägenheter.

Det arrangeras även afterworks med DJ och för matupplevelserna står områdets restauranger samt ett flertal foodtrucks. I hörnet Norra Stationsgatan-Hälsingegatan finns även en pop up-park.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Boende positiva till nya Sabbatsberg

Nyheter Vasastadsbor ger tummen upp till omfattande planerna Nya bostäder, ny skola, nytt sjukhus. Som Vi i Vasastan kunde berätta förra veckan finns stora planer på att bygga om i Sabbatsbergsområdet. Vi frågade några Vasastadsbor vad de tror om idéerna.måndag 25/6 14:32

Skönhetsrådet kritiserar nya Norr Mälarstrand

Nyheter Kräver att arbetet med gångstråket ändras: "Oacceptabelt" För "hårdhänt" och med för mycket "främmande material". Skönhetsrådet kräver att stadsdelen ska göra ändringar innan arbetet med Norr Mälarstrands gångstråk fortsätter.måndag 25/6 13:51