Stormen Alfrida drog in över Stockholm 1-2 januari, ett flertal träd fick sätta livet till vid händelsen. Något Martin Andersson, boende på Vidholmsbackarna i Hässelby, blev varse under onsdagsmorgonen. Foto: Mikael Andersson

SE BILDERNA: Så drabbades Västerort av stormen Alfrida

Nedfallna träd och strömavbrott. Stormen Alfrida har ställt till det ordentligt i Västerort under onsdagen.

  • Publicerad 15:18, 2 jan 2019

Stormen Alfrida har slog till rejält mot Stockholm under natten och onsdagsmorgonen. På flera håll i Västerort syntes nedfallna träd och många var strömlösa.

I Judarskogen var det svårt att ta sig runt då träden fallit som plockepinn över stigarna och i Blackeberg föll ett stort träd över Björnsonsgatan.​ På Vidholmsbackarna i Hässelby skedde samma sak, något Martin Andersson, boende, fick bevittna när han vaknade.

– Träden har nog stått här i 70 år men i natt orkade det inte länge. Det blåste ju åt rätt håll, så det var tur i oturen, säger han.

Enligt Malinda Flodman, presskontakt på Trafikkontoret, har man fått in 122 ärenden gällande fällda träd under 1 och 2 januari i Västerort. Större delen av dessa har fallit i parkmark och inte påverkat trafiken.

– Vem som tar hand om träden beror på var de växer. Träd på privat tomtmark får markägaren ta hand om. Det som växer i stadsdelens parkmark tar stadsdelsförvaltningen hand om. Gatuträd tar vi på Trafikkontoret hand om. Vissa träd som måste flyttas direkt kan räddningstjänsten flytta på, säger hon.

Jobbar på att få tillbaka strömmen

Vad gäller strömavbrotten är det framförallt Nockeby, Ålsten och Hässelby villastad som drabbats.

– Jag kan inte se exakt vad som hänt men precis som ni säger så är det stormen som orsakat det, säger Emma på Ellevios presstjänst.

När kommer strömmen vara tillbaka i Västerort?

– Vi satsar på att den ska vara tillbaka idag i alla fall. Förhoppningsvis runt klockan 18.00.

På Björnsonsgatan i Blackeberg föll ett stort träd över gatan. Så här såg det ut tidigt på onsdagsmorgonen. Foto: Mikko Norvinger

Den här bilen fick sig en rejäl smäll av trädet i Blackeberg. Foto: Mikael Andersson

I Judarskogen har träden fallit som plockepinn. Här har hela roten dragits med i Alfridas kraft. Foto: Läsarbild

Här på Nälstavägen i Spånga låg ännu ett träd mitt i vägen. Foto: Mikael Andersson