Framtidsbilder från hur östra Eneby torg kan komma att se ut.

SE BILDERNA: Så vill kommunen förändra östra Eneby torg

425 lägenheter, förskola och ett sprillans nytt torg - så ser planerna ut när Danderyds kommun planerar att bygga vid östra Eneby torg. Spana in bilderna för hur det kan se ut i framtiden.

  • Publicerad 16:33, 1 jun 2017

Redan i februari kunde Danderyds Nyheter berätta om de storslagna planerna kring östra Eneby torg. Då skrev vi att kommunen skulle bygga på en yta av cirka 40 000 kvadratmeter, något nu kommunen uppskattar kommer leda till 425 lägenheter.

LÄS MER: Så förändras Enebyberg - här är byggnaderna som kan rivas

Översiktsbild från öst över hela centrala Enebyberg.

Här är en möjlig utformning av ett av kvarteren sett ifrån Rosenvägen-Enebybergsvägen.

Så här presenterar kommunen en utformning av parkgatan mellan kvarter ett och kvarter tre sett från Rosenvägen-Enebybergsvägen.

Så här presenterar kommunen en möjlig utfromning av kvarter fyra sett från Enebybergsvägen.

Under onsdagskvällen hade kommunen samrådsmöte och fram till den 31 juli finns det möjlighet för berörda och närboende att lämna sina synpunkter. Här kan du läsa mer om detaljplanen.

Kommunen vill behålla bron till Tranholmen

Nyheter "Det bästa alternativet som vi ser det" Danderyds kommun har ansökt om att få behålla bron till Tranholmen. Detta då man inte vill gå emot Folkhälsomyndighetens rekommendationer om antalet passagerare i kollektivtrafik.onsdag 8/4 16:43

Så blir Vallentunas första "riskfyllda" spontanpark

Nyheter ✓Parkour ✓Slackline ✓Skejtramper 300 Vallentunabarn har varit med på workshops för att utforma nya aktivitetsparker i kommunen. Den första ska placeras utanför fritidsgården Mega. Nu släpps den första visionsbilden.onsdag 8/4 16:31
Stockholm Direkt