Se coola jättebävern cruisa fram i Sjöstan

En trind gigantisk gnagare som avslappnat flanerar på Hammarby Sjöstads gator. Det stötte en paff Madelaine Daneberg på under sin kvällspromenad igår.

  • Publicerad 11:32, 1 jun 2018

Det var under torsdagskvällen som Sjöstadsbon Madelaine Daneberg gjorde den plötsliga upptäckten. Mitt på en gräsplätt, mellan Hammarbybacken och Sickla sluss traskade en jättebäver fram i godan ro.

– Jag blev helt paff. Det är inte ofta man ser hela kroppen sådär med den speciella svansen och allt. Jag tänkte att den nog måste vara förvirrad på något sätt eftersom den hamnat så långt från vattnet. Men den var supercool, kändes inte skygg överhuvudtaget, utan kikade bara lite nonchalant över axeln, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trots bäverns chillade temperament vågade sig Madelaine inte närmare än två meter – något hon grämer sig lite över. Men på sociala medier har videon gjort succé. I Facebookgrupperna för Hammarby Sjöstadsbor har bävrarna i Sjöstan länge varit ett ständigt återkommande samtalsämne.

Vissa vill att staden ska göra sig av med dem, med hänvisning till att de gnager på träden. Men de allra flesta tycks älska Sjöstadsbävrarna, och har till och med gett dem namn, som exempelvis "Sune".

– Jag tycker att bävrarna är ett häftigt inslag i vår stadsbild. Och särskilt kul är det att de bidrar med så mycket glädje, det märks inte minst i Sjöstadsgrupperna på Facebook. Bävrarna och deras gullighet gör att människors bästa jag kommer fram. Man behöver gulliga inslag i livet, säger Madelaine Daneberg.

Missa inte filmen här ovanför!

COOLINGEN. Traskar avslappnat över gatan. Foto: Madelaine Daneberg

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.