Se det rekorddyra bostadsbygget på Söder

Snart är de exklusiva lägenheterna på Maria Bangata klara. I vår ska folk flytta in.

  • Publicerad 12:06, 19 dec 2017

Det är 59 nya bostäder som nu färdigställs i byggprojektet Mono på västra Södermalm, strax intill Ringvägen och Tantolunden. Huset har sålts in som ett unikt boende, med påkostad design och arkitektur.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Alla lägenheter i det sex våningar höga huset är sålda.

Rekorddyr takvåning

Den dyraste lägenheten, en takvåning på 37 kvadratmeter, gick för 7,4 miljoner kronor. När våningen såldes för 200 000 kronor per kvadrat för drygt ett år sen var det ett prisrekord på Södermalm. Den minsta lägenheten i huset på 23 kvadratmeter såldes för drygt 2,8 kronor.

I husets bottenplan blir det restaurang med plats för uteserveringar på båda sidor om huset. I vår planeras inflyttningen.

Mono ligger i kvarteret Tobaksmonopolet, där bygget av ett höghus intill Ringvägen också startat.

Snart klart. Det nya huset som ligger mellan två huskroppar i Tobakskvarteret på Södermalm är snart klart för inflyttning. Foto: Glommen & Lindberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.