Här har brandkåren påbörjat släckningsarbetet. Foto: Joakim Pfeffer

SE FILMEN: Bilbrand i Vallentuna i går

Helt plötsligt upptäckte bilverkstadens ägare att det kom svart rök från en bil som stod på parkeringen. Grannfirman larmade 112.

  • Publicerad 10:26, 12 sep 2017

Klockan var 17.12 i går, måndag när en bil plötsligt började brinna i Rickeby, Vallentuna.

– Jag skulle åka precis, men då såg jag grannfirmans ägare komma springande, och han brukar inte springa i onödan. Han såg stressad ut och skrek "ring 112, den brinner, den brinner", säger Joakim Pfeffer, ansvarig för grannföretaget Bilvårdsteknik på Olsborgsvägen.

Joakim Pfeffer ringde larmnumret och sedan försökte man släcka branden med en pulversläckare.

– Brandkåren kom direkt, det var ju inte så långt från brandstationen. De släckte branden innan bilarna runt omkring hann börja brinna.

Joakim Pfeffer säger att bilverkstadens ägare skulle starta bilen, med en misstänkt kortslutning som följd.

– Det kan även ha varit ett bränsleläckage i motorutrymmet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisens vädjan till föräldrarna inför sommarlovet

Nyheter I Danderyd, Täby och Vallentuna Användningen av narkotika sträcker sig allt lägre ner i åldrarna, samtidigt som en drogliberal syn blir vanligare. Vi träffade lokalpoliserna som manar föräldrarna att uppmärksamma sina barn mer.måndag 18/6 16:30

15-åringar ertappade inbrottstjuv i Täby – följde efter tills polisen kom

Nyheter "Hörde att det var någon på övervåningen" Två personer kunde gripas efter ett villainbrott i Näsbypark under fredagseftermiddagen. Tack vare effektiv hjälp från två 15-åringar kunde polisen snabbt rycka ut.måndag 18/6 13:23