SE FILMEN: Björnungarna på Skansen har vaknat!

Nu har det ultimata vårtecknet kommit! Björnungarna på Skansen har vaknat ur sin vintersömn och tagit de första stegen ut i vårsolen. Gissa vad de gjorde? Vi fångade det magiska ögonblicket på film!

  • Publicerad 14:50, 17 mar 2017

Många har inte missat den varma våren som dragit in över stan. I fem månader har de ettåriga björnungarna på Skansen legat i sömn. Men vid 8 tiden på torsdagsmorgonen vaknade de och mådde bra.

– De är pigga och hungriga och äter mycket. De är som små människobarn, behöver en liten tupplur på eftermiddagen. Mamman var mest förtjust i sågspånet, hon rullade runt där ett bra tag, säger pressansvarige Christina Hamnqvist.

"Magiskt"

Trots den långa sömnen tappar björnarna ingen muskelmassa eller bentäthet.

– Det märkliga med ide är att de sover som vi människor gör. De kan vakna, bädda om och somna om, men de äter ingenting på flera månader. Det är ganska magiskt, säger Christina Hamnqvist.

Björnungen tar en tugga av moroten och tittar ut över vattnet. Foto: Sacharias Källdén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.