SE FILMEN: Firandet i omklädningsrummet efter segern

Vallentuna BK har inte haft den säsongsinledning de hoppats på. Men efter vårsäsongens sista match var det knappast något fel på stämningen.

  • Publicerad 10:05, 7 jul 2017

Det var efter vårsäsongens sista match, när Vallentuna BK hemmaslog Riala med 2-1, som målvakten Jonas Bylund bröt ut i segersång i omklädningsrummet.

– När vi väl kör den så är det jag som gör det. Förra svängen jag var i Vallentuna så hade vi den som segersång, innan det körde vi den i Sirius i många år, säger han.

"Den var så jäkla bra"

Vidare kommer Jonas in på sångens historia. En segersång som idag finns i flera varianter i olika svenska klubbar.

– Den hamnade hos mig runt 2003. Då spelade jag i Sirius och vi hade en spelare från Östersund, Jonas Runesson, som tog med sig den till oss. Det var någon form av finsk vargsång förklarade han för mig.

– Sen när han slutade så blev det jag som tog över den, jag tyckte den var så jäkla bra och sen har det blivit lite avarter och andra som tagit den vidare.

Blir det fler segersånger i höst?

– Ja, vi behöver vinna i princip det mesta för att ta oss upp till kval, så vi behöver många segrar. Vi avslutade relativt bra nu ändå, säger Jonas Bylund.

Vallentuna BK ligger på sjätteplats i division 3 östra Svealand och nio poäng bakom serieledaren Täby FK.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15