Brand. Ett godislager i Ulvsunda totalförstördes efter att en buss börjat brinna i närheten. Foto: Mostphotos

SE FILMEN: Godislager brann i Bromma i natt

En stor lagerlokal innehållandes bland annat godis har brunnit ned i Ulvsunda industriområde i natt. En förundersökning om mordbrand har nu inletts.

  • Publicerad 08:19, 12 okt 2018

Larmet inkom klockan 23 på torsdagskvällen om att det brann i ett fordon i Ulvsunda industriområde. När polis och räddningstjänst kom till platsen visade det sig att det var en buss som stod i lågor. Branden spred sig snabbt till en intilliggande industribyggnad som även den snabbt fattade eld.

– Det är tre byggnader som sitter ihop. Det började i en buss och spred sig sedan till intilliggande byggnaderna, säger Stefan Malmberg, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Klockan 01 var branden släckt men eftersläckning och bevakning av glödbränder pågick hela natten. Insatsen avslutades nu på fredagsmorgonen.

"Ett stort godislager"

Enligt polis och brandkår var industrilokalen ett större godislager, som nu är nedbrunnet.

– Det sista vi har är att en stor hög med godis fortfarande ryker inne på lagret, så det var nog ett stort godislager det där, säger Stefan Malmberg.

Enligt polisen som också har arbetat på platsen är ingen person skadad i samband med händelsen.

Händelsen är nu rubricerad som mordbrand och ägarna är underrättade.

– Det är oklart hur det startade. Men det klart är att det är en buss som har börjat brinna. Vi har inlett en förundersökning om mordbrand och kommer att göra en teknisk utredning när allt släckt och kallt, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral.