SE FILMEN: Här byggs årets kanske coolaste julgran

Trött på barrande julgranar men osugen på plastgran? Gör som Gabriel Bremler, bygg en egen gran – helt i lego.

  • Publicerad 14:37, 15 dec 2017

Älskar du också doften av gran. Men bävar inför den där dagen då hela granen ligger på golvet runt en naken trädstam?

Här kommer ett tips till dig: Brommaföretagaren Gabriel Bremler, 27, har löst problemet genom att bygga en gran helt i lego, komplett med julkulor och belysning. Den tre meter höga granen består av cirka 32 000 bitar. Och den byggdes inte direkt i ett svep.

– Först har jag byggt den digitalt och sen har jag byggt den på riktigt, säg att det tog runt 120 timmar, säger Gabriel.

Men kanske får gemene man räkna med ytterligare ett par extra arbetstimmar. Att bygga stora modeller i lego är nämligen Gabriels jobb. Han har drivit sitt företag Bremlerbrick i sex år, efter att länge ha övat på att bygga upp legomodeller efter arkitektskisser.

Varför just lego?

– Alla har en relation till lego och har någon gång hållit på med det. Så då har man kanske en större ödmjukhet inför hantverket, säger Gabriel.

Men inte nog med att det är ganska svårt att bygga sig en egen gran i lego, det finns ytterligare en dimension som får kostnaden för en Kungsgran att framstå som nätt: att köpa in 32 000 bitar lego är inte helt gratis.

– Du har nog svårt att komma under 40-45 tusen kronor, säger Gabriel.

Han har byggt Järfällas nya simhall – i lego

32 000 bitar gick åt för att bygga den tre meter höga granen. Foto: Mikael Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt t-banekaos börjar i dag

Ytterligare sträcka stängs på gröna linjen I dag inleds arbetet med att rusta gröna linjens t-banespår på Söderströmsbron. Det innebär att sträckan kommer att vara avstängd i båda riktningar under de två veckor arbetet pågår och att samtliga...måndag 16/7 7:10

Här bor de mitt i historiens vingslag

StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56