Se filmen: Här spelar Foppa kälkhockey i Enköping

Hockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg besökte nyligen Enköping och den nya ishallen - för att göra sin debut som paraishockey-spelare. Såhär gick det.

  • Publicerad 10:40, 8 mar 2019

Matchen i kälkhockey spelades som resultat av den auktion som ATG drömfond och Sveriges Paralympiska kommitté anordnat tillsammans med Musikhjälpen.

Den spelades mellan rullstolstillverkaren Permobil, som bjöd högst i auktionen, och landslaget i paraishockey, med sällskap av Peter ”Foppa” Forsberg.

Efter tre intensiva matcher, där Foppas kälke hann gå sönder två gånger, kommenterade han sin insats:

– ATG frågade mig om jag ville ställa upp på det här och det ville jag jättegärna! Det var ovant att spela, speciellt när de tar ifrån andra sidan. Man får det lite jobbigt då, sa han och skrattade.

Han tillade:

– Jag har bara tränat en gång och visste inte riktigt innan vad jag hade gett mig in på, men det var riktigt kul att lira.

Även om ”Foppa” tyckte matchen i sig var riktigt rolig att spela var han främst där för att uppmärksamma det viktiga i just denna match.

– Får man vara med och bidra så ungdomarna kan få det lite bättre då ställer jag gärna upp.

Bra att lyfta sporten

– Jag tycker det är bra ifall man kan lyfta sporten så de som utövar den kan få bättre resurser och kanske träna mer och så får det lite mer bredd så det är fler som börjar spela, så kanske vi blir bättre där också.

På plats fanns även några av de yngre spelarna. Hugo, Alex, Kristopher och Markos tränade alla i Nacka Hi Kälkhockey.

– Jag kanske har kört i tre och ett halvt år, jag har nog kört längst av oss. Jag tycker det är skitkul, berättade Alex.

Dagens match hade varit riktigt kul enligt alla av killarna. När man frågade varför var svaret lätt.

–  För att vi vann! sa Kristopher glatt

–  Det är så roligt att spela match, vi kör ju inte så mycket matcher för det finns bara två lag i hela Sverige förutom vi som kör kälkhockey, det är Malmö och Hedemora. Det är ganska långt att åka, säger Alex.

Kul möta ”Foppa”

Så att få spela matcher uppskattades verkligen av de yngre spelarna och när man frågade om hur det var att spela med Foppa så var alla överens.

– Det var jättekul! Mest kul var att köra mot honom, för då kunde man tacklas, säger Alex och skrattar.

Peter Forsberg värnar verkligen om lagkultur:

– Jag tycker just bredden är viktig, att fler ska få BÖRJA hålla på med det här, vara i ett lag, vara tillsammans, känna en lagkänsla. Jag har alltid tyckt att det är kul att känna en lagkänsla och att få spela i lag.

Om det är fler som kör så får dem ju fler träningstillfällen och roligare matcher att spela.

Musikhjälpen 2018

Temat för 2018 års upplaga av Musikhjälpen var ”Alla har rätt att funka olika”.

ATG drömfond och Sveriges Paralympiska Kommitté var de som arrangerade auktionen inför Musikhjälpen. Priset var att få spela kälkhockey tillsammans med Peter Forsberg och det Svenska paraishockey-landslaget.

Permobil, ett företag som tillverkar rullstolar, vann.

Slutbudet på auktionen blev 32 000 kronor.

Kommundirektören säger upp sig

Nyheter Efter fyra år i Enköpings kommun väljer kommundirektör Peter Lund att lämna sitt uppdrag i Enköping. – Jag har haft fantastiska år i Enköping och kommer alltid att se tillbaka på tiden här med goda...onsdag 22/5 15:05

Amanda blev bästa matlagaren

Nyheter En parmesanpanerad kycklingfilé toppad med gårdagens rester fick Enköpingsbon Amanda Lindqvist att gå hela vägen i rikstäckande mattävling. – Det är så himla kul, säger vinnaren.tisdag 21/5 12:56