SE FILMEN: Lodjur besökte lekpark i Västerort

Flera personer har observerat en lodjursunge i Västerort den senaste tiden.

  • Publicerad 17:27, 12 apr 2017

Stå still och titta och njut! Det är mycket ovanligt att se ett lodjur.

Ett flertal personer har rapporterat att de sett en lodjursunge röra sig i Västerort den senaste veckan. Länsstyrelsen i Stockholm har bekräftat att en lodjursunge har observerats intill Grimstaskogen i söndags.

En av de som sett lodjuret är Emilia Sundin, som var på besök i Rinkeby i söndags förmiddag när hon gjorde observationen.

– Lodjursungen la sig vid gungorna vid Nybykroken. Först trodde jag det var en katt, sen såg jag att den hade väldigt stora tassar. Jag blev jätteglad, det är en djurväns dröm. Kanske händer det bara "once in a lifetime"? säger Emilia Sundin som filmade djuret.

"Lodjuren blir allt fler"

Även Karin Belin Östling i Facebook-gruppen Grannstöd/Grannsamverkan i Spånga skriver att hon sett lodjuret vid en mack i Tensta i torsdags.

Tom Arnbom, talesperson på Världsnaturfonden WWF, bekräftar att ett ungt lodjur har rört sig i Västerort.

– Lodjuren blir allt fler i den här delen av landet, säger han till Spånga Tidning.

Vad ska man göra om man ser ett lodjur?

– Stå still och titta och njut! Det är mycket ovanligt att se ett lodjur, de håller sig gärna undan. Djuret är inte farligt. Men ta det varligt och stör inte djuret. Har du hund, koppla den.

UPPDATERING: På onsdagen hittades ett dött lodjur i Västerort

Ett lodjur hängde vid gungorna vid Nybykroken i Rinkeby. Foto: Emilia Sundin

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Man greps vid Islandstorget – hotade t-baneresenärer

Nyheter "Ska ha haft någon form av tillhygge" En man greps igår misstänkt för att ha hotat två medpassagerare i en tunnelbanevagn. Han är nu anhållen misstänkt för försök till grov misshandel.måndag 25/6 16:15

Efter mordet i Barkarbystaden – polisen söker uppgifter om bil

Nyheter "Föraren ska ha varit omaskerad" Den femte juni sköts en person till döds i Barkarbystaden. Nu går polisen ut med bilder på den bil som ska ha använts i samband med mordet.måndag 25/6 14:26