SE FILMEN: Nu tar bad- och leklandet över Gärdet igen

För andra året i rad blir en del av Gärdet en plats för lek och skoj. I år spetsas utbudet av en hinderbanetävling som avslutas på den fartfyllda vattenrutschkanan.

  • Publicerad 14:30, 30 jun 2017

Ett stort tält för innelek, tv-spel, vattenlekar och studsmattor. Det är några av grejerna som finns att göra när leklandet Sommarkul åter öppnar på Gärdet.

– Allt är lite större och bättre i år, hoppas vi. Bland annat har vi det vi kallar för en kids park inne i tältet där barnen kan leka med olika leksaker från våra samarbetspartners. Dessutom har vi bland annat de senaste tv-spelen och fikaservering. Det får plats 300 barn på området så alla är välkomna och får plats, säger Mathias Carlsson, eventansvarig för Sommarkul, som drivs av företaget bakom Cirkus Skott.

"Slajda" in i mål

Utöver det dagliga stojandet under sommaren så kommer området den 29 juli att användas till en annorlunda tävling. Områdets waterslide, en slags vattenrutschbana, kommer då att fungera som upplopp i ett hinderbanelopp.

Guide! Så blir sommarlovet i Vasaparken

Vattenrutschkanan som är 140 meter lång avslutar alltså den 2,5 kilometer långa loppet, som heter Waterslide Obstacle Rush. Och deltagarna kan räkna med rejäl fart in i mål. Det intygas av denna artikels författare som fick äran att provåka den två dagar före den officiella öppningen.

– Idén uppstod förra året då det var en annan hinderbana som kördes på Gärdet och gick förbi området här. Då var det många av deltagarna som trodde att just sliden var en del av banan och vi fick stoppa dem. I och med det så kom vi på att vi faktiskt kunde göra något av det. Det finns nog ingen annan hinderbana i världen som har en sådan här avslutning av banan, säger Mathias Carlsson.

NYA BESKEDET: Minecrafthuset på Gärdet får byggas

Sommarkul har öppet mellan 1 juli och 15 augusti. En biljett kostar 320 kronor.

Reporter Johann Bernövall testar vattenrutschbanan på Gärdet. Foto: Maja Brand

Mathias Carlsson & Maria Bronett driver Sommarkul. Till vänster syns den stora waterslidern. Foto: Maja Brand

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SPECIALENKÄT: Vilken emoji är du?

Nyheter ✓17 juli är internationella emojidagen ✓Vi tvingade stockholmarna att välja EN I dag är det den internationella emojidagen. Vi drog ut på stan med den självklara frågan.tisdag 17/7 13:29

Här förfaller det anrika huset på Södermalm

Nyheter ✓För fint för att rivas – för farligt för att användas ✓Var hem åt Aftonbladets grundare I tre år har den förfallna Hovings malmgård på Söder stått tom och övergiven. Nyligen restes ett staket runt huset, för att skydda lekande barn från lösa delar som rasar ner från byggnaden. Nu riktar...tisdag 17/7 11:39