SE FILMEN: Så blev Kransen-Jespers ofattbara drömmål en viral succé

Ett skott från 40 meter – rätt i krysset. Jesper Hellgrens mål i division 5 för Kransen united har blivit en världsnyhet. Så gick det till.

  • Publicerad 15:16, 21 jun 2016

– Det står 1-1, jag får en passning över kanten, tar emot den och så skjuter jag allt vad jag har bara, säger Jesper Hellgren.

Det var i onsdags förra veckan som den 21-årige mittfältaren gjorde ett mål i världsklass under en helt vanlig division 5-match. Kransen united mötte Stuvsta IF och hade väl knappast räknat med att kunna bjuda på ett mål som skulle intressera internationella medier som brittiska The Mirror, portugisiska A Bola och den spanska sporttidningen As.

– Det här är sjukt kul. Det är kul för klubben också. Vi var ett korplag och nu har vi klättrat och får vi uppmärksamhet för det här, säger Jesper Hellgren.

Är det här ditt livs snyggaste mål?

– Antagligen, i alla fall det snyggaste som finns dokumenterat.

Att målet fått stor spridning är heller ingen slump. Klubben jobbar nämligen riktigt aktivt med sociala medier som Facebook och Instagram och livesänder alla sina hemmamatcher.

– De livestreamas på Youtube och sänds på restaurangen Tre vänner i Kransen. Ledningen är så engagerade, så det är jättekul att spela för en sån klubb. De lägger upp bilder från våra träningar och är väldigt seriösa.

Chockartad uppmärksamhet

Men trots den ambitiösa hanteringen kom uppmärksamheten som något av en chock för Jesper Hellgren.

– Jag visste inte att det fått så stor uppmärksamhet förrän de ringde från Sportbladet igår, då gick jag in och kollade och såg att The Mirror skrivit om det. Det var då jag förstod att det fått uppmärksamhet inte bara lokalt, säger han.

I stunden förstod han heller inte riktigt storheten i det han gjort.

Förstod inte hur långt ifrån det var

– När det hände tänkte jag mest att jag var glad att vi tog ledningen. Det var först när jag såg videon i efterhand som jag förstod hur långt ifrån det var. Det var lite tur att den hamnade där den hamnade. Jag sköt ju mot mål men det är sällan man hamnar sådär i krysset. Det var tur för mig, det ser inte så snyggt ut när man försöker sig på såna där långskott och så misslyckas man totalt.

Kransen united vann matchen med 5-2 och är obesegrade den här säsongen.