Se gasklockan i Hjorthagen rivas bit för bit

Rivningen av landmärket Gasklocka 4 i Hjorthagen är klar. Nu kan omvandlingen till ett nytt exklusivt bostadskvarter gå vidare.

  • Publicerad 11:05, 5 mar 2018

Den gamla gasklockan nummer 4 är nu nedmonterad och planerna kan gå vidare. Rivningen ske ge plats åt ett nytt höghus med 320 bostadsrätter, butikslokaler samt en förskola.

Stockholmaren och Gärdesbon Sten Retlev har följt rivningen bit för bit under vintern.

Hela området beräknas stå klart 2022. Se fler skisser på det här.

Riven. Den gamla gasklockan är riven och ska ersättas med en ny bostadsskrapa. Foto: Sten Retlev / Oscar Properties

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58