Kappsegling. Sista helgen i maj kan du se internationell kappsegling mitt i stan. Foto: Kjell Borking

Se internationell kappsegling mitt i stan

Snart fylls centrala Stockholm av internationell kappsegling av högsta klass.

  • Publicerad 10:14, 17 maj 2018

Det är Gamla Stans Yacht Sällskap, GSYS, som bjuder in till kappsegling den sista helgen i maj.

Några av världens främsta kappseglarlag kommer hit den 24-27 maj för att göra upp i banan som ska ligga i Stockholms ström mellan Djurgården och Skeppsholmen, mitt i centrala Stockholm.

– De finaste segelklubbarna i världen kommer hit så det här är en stor grej i segelsammanhang, säger Carin Hildebrand, presskontakt för tävlingen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

GSYS startades av entreprenören Jan Stenbeck en gång i tiden och har trots sina ringa 200 medlemmar gjorts sig ett namn i den internationella seglarvärlden.

Sex lag ska göra upp om vinsten. Däribland två svenska lag och New York Yacht Club från USA och Royal Thames Yacht Club från Storbritannien.

Stockholms stad är med och sponsrar tävlingen som är gratis att titta på. Enligt Carin Hildebrand är den yppersta publikplatsen Kastellholmen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tävlande klubbar

Följande lag är med i Stockholm International Team Race Regatta som kappseglartävlingen heter:

Royal Thames Yacht Club från Storbritannien

Royal Yacht Squadron från Storbritannien

Royal Swedish Yacht Club från Sverige

New York Yacht Club från USA

Yacht Club Costa Smeralda från Italien  

Gamla Stans Yacht Sällskap från Sverige

Tävlingen invigs vid Nya Djurgårdsvarvet torsdag den 23 maj och pågår i tre dagar. Själva tävlingen startar fredagen 24 maj med seglingar mellan klockan 10 och 16. På söndagen den 27 maj blir det finalseglingar mellan kl 10.00 och 14.00. Prisutdelning på Nya Djurgårdsvarvet efter finalseglingarna.


 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mystisk stank tillbaka i Stockholm

Nyheter Luktar som en "brakmök" – hjälp till att lösa mysteriet Stanken över Kungsholmen verkar vara tillbaka. I helgen kunde en frän doft av ”brakmök” och ”ruttet ägg blandat med avlopp” kännas. Men orsaken är fortfarande ett mysterium.måndag 24/9 20:00

Grönans utbyggnad får tummen upp

Nyheter "Vi behöver bli större" Gröna Lund vill sedan många år bygga ut. Efter att planerna varit på samråd ser framtiden ljus ut för mer nöjesfält på Djurgården.måndag 24/9 19:00