SERIESEGRARE. KB:s damlaget spelar i division 3 nästa år. Foto: Shabnam Ameri

Se komikerstjärnan hylla kvarterslaget

Andra raka seriesegern för damerna. Uppflyttning för Gamla KB. Och herrarnas a-lag har häng på en plats till division 1. Helgen var en succé för Karlbergs BK.

  • Publicerad 16:30, 1 okt 2018

Det fanns all anledning att fira i helgen för alla KB:are. Damlaget säkrade seriesegern och avancemang till division 3 på bortaplan efter sedan, 3-1, mot IK Frej Täby FK.

Det är andra raka seriesegern för damlaget, som lades ner för ett par år sedan men återuppstod för två säsonger sedan och nu alltså går som tåget genom seriessystemet. Guldhattarna och skumpan åkte fram på planen men eftersom det var söndag får det stora firandet vänta till nästa helg då serien är färdigspelad enligt Thomas Bahnson, tränare och sportchefen för damsektionen i klubben.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det var en lättnad när det var klart eftersom vi har haft som mål att gå upp i trean hela tiden. Det var den första känslan, sedan var det en glädje såklart. Att vi lyckades med bedriften att ta guld två år i rad. Det är alltid kul att vinna serier, säger han.

Vad är framgångsreceptet för att ni har lyckats vinna två raka serier?

Vi har duktiga spelare och en seriös ledarstab med en ambition av att ha seriösa träningar. Den kombinationen och att vi aldrig är nöjda, vi vill hela tiden framåt.

Så det innebär att ni vill gå raka vägen genom division tre nästa säsong också?

– Vi har varit kaxiga sedan vi startade så då ska vi inte vara rädda nu. Givetvis har vi ambitionen att vara ett topplag i trean redan nästa år. Vi har en bra grund, sedan är det tuf konkurrens. Vår fasta ambition är att spela division 2 2021, vi vill inte att det ska ta mer än två säsonger att lyckas.

Dorsin grattade

Men det var som sagt inte det enda att glädjas åt för KB. Redan på fredagen hade Gamla KB säkrat serieseger och avancemang till division 5 genom 3-1-seger mot Fotfolket FF eftersom konkurrenten om förstaplatsen, Fisksätra, torskade.

– Det är alltid kul att vinna serier och det följer målet vi har för damerna och Gamla KB. Det är önskvärt att ha två lag som spelar relativt högt i seriesystemet på herrsidan, det är inte alla som tar plats i division 2 och då får de fler alternativ. Det är stor skillnad på division 5 och 6, säger Pelle Brädefors, klubbchef

På Facebook grattades Gamla KB av bland andra komikerstjärnan tillika Kungsholmsbon Henrik Dorsin i ett kort filmklipp.

– Jag vet inte hur det kom till. Det är kanske någon som känner honom som fick honom att säga det. Men det är ju kul att ha celebra fans, säger Pelle Brädefors.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Herrlaget ville inte vara sämre och fortsatte en stark höstsäsongen med att besegra Täby med 3-0 på hemmaplan. Genom segern befäste laget sin kvalplats till division 1. Med tre omgångar kvar är de tre poäng före Lidingö vilket leder till en rafflande avslutning. Härnäst väntar Bollnäs för herrlaget, sedan är det just Lidingö som laget ska möta, innan serien avslutade mot BKV Norrtälje.

– Att nå kval är ingen uttalad målsättningen men det är ett kvitto på att vi har en bra verksamhet. Det visar att pengar inte alltid köper framgång, det finns föreningar i vår serie som satsat stora pengar på att etablera sig i toppen men som inte lyckats, säger Pelle Brädefors.

Som en extrabonus i helgen tillägger Brädefors även att killarnas U19-lag vann mot Värmdö i helgen vilket gör att de fortfarande kan knipa andraplatsen vilket skulle innebära att de är kvar i division 1 nästa år.