Massdans. Det blev en annorlunda skolavslutning på Långbrodalsskolan i år när alla elever dansade på skolgården. Skärmdump: Långbrodalsskolan

Se när Långbrodalsskolan dansar in sommarlovet

I stället för en traditionell skolavslutning dansade 630 elever i år in sommarlovet utanför Långbrodalsskolan. Nu hyllas de i sociala medier. “En kick-ass film” säger producenten.

  • Publicerad 13:38, 11 jun 2020

Det var i april som det stod klart att pandemin skulle sätta stopp för de vanliga skolavslutningarna i år. Men det har inte hindrat Långbrodalsskolan i Älvsjö från att fira av skolåret ordentligt.

Utrustade med matteböcker och stolar har de 630 grundskoleeleverna, på behörigt avstånd från varandra, dansat in sommaren till tonerna av Lalehs “Det kommer bli bra”.

Dansen på skolgården filmades och har nu släppts som en avslutningsvideo som har fått stort genomslag i sociala medier. Till och med utbildningsministern Anna Ekström (S) har twittrat en hyllning till skolan.

– Det coola är att få se barnens glädje och inlevelse i att göra det här. Jag känner verkligen i hjärtat att “shit vad duktiga de är”, säger Danne Strandljung Malmer.

"Benke" bakom koreografin

Han jobbar som fritidspedagog och brukar var med och planera skolans avslutningar. Sedan tidigare känner han dansaren Fredrik “Benke” Rydman, som har barn på skolan. Och det är de två tillsammans som har regisserat och producerat filmen.

Koreografin har Benke gjort och sen i maj har de slitit med att få ihop avslutningsdansen – tillsammans med eleverna så klart.

– Det hängde ju på om de skulle ha lust och orka men koreografin satt och tekniken funkade så det var bara att gasa på. Jag är sjukt nöjd. Vi gjorde en kick-ass film. Trots att det inte blev en skolavslutning ville vi ge dem något annat positivt att minnas, säger Danne Strandljung Malmer.

Här kan du se filmen

Vill du se Långbrodalsskolans avslutning?

Deras film finns på skolans Faceboksida, titta här.