Se skisserna inifrån Stockholms nya landmärke

Det nästan 100 meter höga lyxhuset som ska byggas i Hjorthagen – den så kallade Gasklockan – närmar sig byggstart. Nu släpper byggherren de första bilderna på interiören.

  • Publicerad 15:22, 17 maj 2018

Under en pressvisning i dag visade man för första gången upp hur lägenheterna i det nya landmärket "Gasklockan", som ska uppföras där den nyligen rivna gamla Gasklocka 4 stod, kommer att se ut på insidan. Lägenheterna har en speciell v-formad planlösning där de boende har utsikt – in i sina egna lägenheter.

– Utan att överdriva alltför mycket så är det här unikt. Idén är att lägenheterna ska kännas som en slags välplanerad mini-villa, säger Herman Persson, designchef på Oscar Properties.

Interiören i själva lägenheterna är till skillnad från huset, som ritats av den världskända arkitektbyrån Herzog & de Meuron, designade av Oscar Properties själva.

– Det interiöra konceptet i Gasklockan präglas av rena och starka material som puts, sten och glas. Industriellt, men samtidigt varmt och taktilt. Det finns även en vertikal tanke som märks i allt från träpartier och beslag till den räfflade stenen i badrummet som är en blinkning åt Gasklockans form och höga höjd, säger Helena Piehl, designansvarig för Gasklockan.

Så blir exklusiva området vid Värtan

Byggstart är planerad till slutet av året och byggnaden planeras stå klar för inflyttning 2022. Den som vill bo i det spektakulära bygget får som minst punga ut med 4 550 000 kronor för en etta.

SE ALLA BILDER I FILMEN HÄR OVANFÖR

90 meter. Den nya Gasklockan kommer bli ett landmärke. Foto: Oscar Properties

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.