Ny terminal. Uppifrån Katarinahissen syns bussarnas avgångsplatser redan nu. Foto: Elina Lundberg

Se Slussens nya bussterminal

Snart är Slussens nya “avgångshall” för bussar mot Nacka och Värmdö klar. Nästa år öppnas bussterminalen på Stadsgården.

  • Publicerad 14:15, 4 dec 2017

Snart ska Slussen bussterminal rivas och arbetet med att bygga en tillfällig bussterminal vid Stadsgårdskajen är i full gång.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Uppifrån Katarinahissen syns bussarnas avgångsplatser närmast KF-huset och Glashuset redan nu. Bussfickorna är på plats och ett skärmtak har satts upp över terminalen där passagerarna ska kliva på. Här ska det förhoppningsvis också bli en Pressbyråkiosk.

Den andra delen av terminalen, filen där bussarna ska köra in och släppa av passagerarna och bussarnas vändplan strax intill Katarinahissen, ska byggas efter årsskiftet.

Ska användas i fem år

Ankomstplatserna ska ligga där bilarna kör idag. Därför breddas nu kajen dit trafiken kommer att ledas om i olika steg. Redan innan året är slut flyttas trafiken lite närmare kajen.

– Ena halvan av terminalen är rätt klar men för att färdigställa terminalen måste vi flytta trafiken. Efter årsskiftet kommer kajen vara så bred att vi kan flytta ut den dit, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig på Slussenprojektet.

Biltrafiken kommer även efter trafikomläggningen att att ha samma kapacitet som idag. Det blir en tvåfilig bilväg och närmast vattnet ska gång- och cykelväg anläggas.

Den tillfälliga terminalen ska öppnas i april och användas fram till 2023. Då hoppas staden att busstationen i Katarinaberget är klar.

Tillfällig bussterminal på Stadsgårdskajen sedd från öster. Foto: Illustration: ELU.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.