Skräp och metall ligger i en stor hög nära parkeringen vid Hjorthagens IP. Chauffören tvingades tippa ut allt när det började brinna inne i bilen. Foto: Anne Havefeldt

Se sopchocken i Hjorthagen

Just nu ligger mängder av metallskräp på marken bredvid återvinningsstationen i Hjorthagen. En brand i en sopbil ledde till att skräpet tvingades akutdumpas.

  • Publicerad 16:21, 6 mar 2018

En brand i en återvinningsbil har lett till att mängder av metallskräp just nu ligger utspritt vid Hjorthagens återvinningsstation. Branden startade i ett skåp i tömningsbilen under eftermiddagen, och när det börjar brinna måste chauffören tippa materialet på marken för att inte hela bilen ska fatta eld.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hjorthagenbon Anne Havefeldt kom till återvinningsstationen vid 14-tiden och blev förvånad av det hon såg.

– Det var ingen sedvanlig nedskräpning utan ett flak med en enorm mängd metallburkar och skräp. Vi som stod där var helt förbryllade och trodde inte våra ögon. Bilarna kunde inte köra in på idrottsplatsen för det var så mycket skräp, säger Anne Havefeldt.

Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI, som ansvarar för återvinningsstationen berättar att det kommer dröja tills imorgon innan skräpet har forslats bort. Anledningen till branden tros vara att folk inte tömt sina sprayburkar på vätska innan de kastat dem.

– Eftersom anmälan kom in på eftermiddagen så kommer vi inte ha möjlighet att få bort skräpet, men vi har fått en bekräftelse på att det kommer en bil imorgon. Exakta tiden vet jag inte men det här prioriteras, säger Annika Ahlberg, regionchef på FTI.

Skräpet blockerar några av idrottsplatsen parkeringsplatser.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17