Se studentvimlet på Medborgarplatsen

Studenten närmar sig – men först måste mössorna provas. StockholmDirekt åkte till Medborgarplatsen och pratade med några av de blivande studenterna.

  • Publicerad 18:00, 27 apr 2018

Stämningen var minst sagt uppsluppen när treor från flera av Stockholms gymnasieklasser intog Medborgarplatsen på fredagseftermiddagen. Det något kylslagna vädret verkade inte påverka humöret när studentmössorna var på för första gången.

– Det här är en tradition i Stockholm att fira att vi får ta på oss mössorna och att det snart är dags för studenten, säger Malin Sanell, som studerar ekonomilinjen på Blackebergs gymnasium.

Att äntligen få ta på sig studentmössan är något som klasskompisen Elin Gustavsson sett fram emot jättelänge.

– Jag har varit utbytesstudent också så jag har sett fram emot det här i fyra år, så det här blir sjukt kul, säger hon.

Mössprovningen är bara en av många roliga saker under dagen, berättar Adam Fogelberg, som går naturprogrammet på Stockholms idrottsgymnasium.

– Alla treor samlas i skolan och tar på sig sina fina studentmössor för första gången, och rektorn håller tal kanske. Sedan är tanken att man ska gå ut och ha kul, gå till någon bar.

Foto: Robin Högberg

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.