Från och med denna vecka kommer det att kosta att stå på gatan i stora delar av Bromma. Så håll koll på skyltningen. Foto: Mostphotos

Se upp! Nu kostar det att parkera i Bromma

Håll utkik efter nya skyltar i Bromma - nu blir det nämligen dags att pröjsa för p-platserna. Med de nya avgifterna hoppas man kunna driva bort fulparkerarna.

  • Publicerad 16:20, 30 jan 2018

Med start denna vecka och fram till vecka nio sätter Stockholms stad upp skyltarna för de nya parkeringsreglerna som nu ska gälla i stora delar av Bromma. Undantaget är Norra och Södra Ängby, Bromma kyrka, Blackeberg och Beckomberga där parkeringsavgifter dröjer.

Det huvudsakliga syftet med avgifterna är att få bättre framkomlighet, minskad miljöbelastning och fler lediga parkeringsplatser.

– I och med att vi inför en avgift tror vi att bilar som tidigare har långtidsparkerat på gatorna nu väljer att parkera på andra ställen. Parkeringarna i Bromma ska inte vara för långt uppställda fordon utan för de som använder sina fordon. Nu blir det helt enkelt inte lika attraktivt att långtidsparkera, säger Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret i Stockholm stad.

Dags att pröjsa för parkering i Bromma

De nya avgifterna gäller så snart de nya skyltarna är uppsatta – i vissa områden alltså från och med denna vecka.

– Vi kommer inte dela ut böter förrän skyltarna är uppe och vi gör flera kommunikationsinsatser för att meddela om ändringarna. Men man ska alltid kontrollera skyltarna när man parkerar, säger Erik Söderberg.

Chockhög p-avgift i Minneberg – kan få betala 3 000 kr/månad

Så blir p-avgifterna

I taxeområde 5 som inkluderar delar av Bromma är parkeringsavgiften på gatumark 5 kronor per timme, vardagar klockan 7-19.

Boendeparkering

Boendeparkering kostar 300 kr/mån. För att ha rätt att parkera till boendetaxa krävs boendedispens. En handläggningsavgift på 300 kr tas ut vid nyansökan. I området Annedal finns inte möjlighet till boendedispens.

Delar av Bromma undantaget

När det gäller Norra och Södra Ängby, Bromma kyrka, Blackeberg och Beckomberga finns ännu inget beslut om parkeringsavgifter – men stadens ambition är att avgifter även där när effekterna av de nya reglerna utretts senare i år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ska utemiljön kring Åkis bli bättre

✓Mindre buskage ✓Bättre belysning ✓Fler papperskorgar I måndags gick en trygghetsvandring av stapeln i området runt Åkermyntan och Smedshagen. Klottret såg ut att ha minskat, men det finns saker som behöver bli bättre.onsdag 23/5 16:28

Brommaföräldrar vill få fler att nattvandra

Samlades på Äppelviksskolan efter flera rån Oron för ungdomars trygghet har ökat kraftigt i Bromma den senaste tiden. Därför bjöd Äppelviksskolans föräldraförening in föräldrar från Brommas högstadieskolor till ett möte för att locka fler till...onsdag 23/5 16:27