Spiritualister. Bertil Sparr, Eva Kristina Ångström och Margareta "Meta" Olsson på den platsen i lokalen där mediumet brukar stå under seans. Foto: Jonas Sylvén

Seans till stöd för Enköpings hemlösa

Föreningen Sanningssökarna/Spiritualisterna i Enköping kommer den 4 december att ha en kväll till stöd för hemlösa på Härberget Ria.

  • Publicerad 15:20, 7 nov 2018

Föreningen Sanningssökarna/Spiritualisterna i Enköping kommer tisdagen den 4 december att ha en kväll där man samlar in pengar till de hemlösa på Härberget Ria.

Föreningen kommer att hålla en seans på Wallinska denna kväll och det kommer även att hållas ett lotteri. En seans innebär ett möte där deltagarna tar kontakt med andevärlden.

Föreningen Sanningssökarna/Spiritualisterna har funnits sedan år 1985. Föreningen anordnar föreläsningar, seanser och meditationer för sina medlemmar och andra intresserade.

Intresset för seanser har funnits länge i bygden. Den store författaren Jan Fridegård lär ha varit intresserad av ämnet, vilket ska ha inspirerat honom till boken ”Torntuppen”, 1941.

Seans

En seans är en sammankomst med syfte att framkalla paranormala fenomen, främst inom spiritismen. Seansen kan ledas av ett medium, som framför vad som uppges vara budskap från andevärlden. Andra typiska element i seanser är knackningar, borddans och automatisk skrift samt psykokinetiska och akustiska fenomen. Som andra paranormala fenomen är alla dessa starkt omstridda.
Källa: Nationalencyklopedin

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Bilist höll inte avståndet

Nyheter Krockade med framförvarande bil.måndag 12/11 10:52