Second hand-butik i Skå lägger ner i månadsskiftet

Klockan klämtar för Återbruket i Skå. Kontraktet har sagts upp och snart väntar sista helgen. – Det har kommit folk från hela stan, säger ägaren Göran Frisk.

  • Publicerad 12:21, 20 sep 2018

Om jag inte får vara kvar kan jag inte köpa in nya saker. Då blir det bara utarmat.

I en lada mittemot Skå kyrka har Göran Frisk drivit sin second hand-butik Återbruket i fyra år. När september är över kommer butiken att upphöra. Bakgrunden är en uppsägning av kontraktet.

– Hyresvärden vill ha fastigheten och ska bruka den själv. Det är lite synd, säger Skåbon Göran Frisk.

De första åren har det rört sig om flerårskontrakt för verksamheten, men det nuvarande har varit ett kontrakt som sträcker sig ett år i taget. Det gällande avtalet hade egentligen sträckt sig till nästa sommar. Men trots det har Göran Frisk valt att avveckla sin verksamhet redan till månadsskiftet.

– Min verksamhet bygger på att jag får in nya saker hela tiden. Om jag inte får vara kvar kan jag inte köpa in nya saker. Då blir det bara utarmat, säger han.

Göran Frisk menar att det även hade varit svårt att hålla öppet vintermånaderna på grund av vädret.

– Jag har haft öppet på vintern, men det är kallt eftersom det inte finns någon värme, säger han.

Efter beskedet om nedläggningen har han fått motta flera negativa reaktioner från kunder. Enligt Göran Frisk brukar det komma kunder från hela Stockholmsområdet till Skå för att second hand-handla.

– Folk har sett fram emot att åka hit på lördagar och gå och fynda, säger han.

Nu är framtiden oviss.

– Jag har inga exakta planer än, men på något sätt kanske jag dyker upp igen. Jag måste hitta rätt lokal, eller kanske börja med nätförsäljning, säger Göran Frisk.

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt