Second hand-butik i Skå lägger ner i månadsskiftet

Klockan klämtar för Återbruket i Skå. Kontraktet har sagts upp och snart väntar sista helgen. – Det har kommit folk från hela stan, säger ägaren Göran Frisk.

  • Publicerad 12:21, 20 sep 2018

Om jag inte får vara kvar kan jag inte köpa in nya saker. Då blir det bara utarmat.

I en lada mittemot Skå kyrka har Göran Frisk drivit sin second hand-butik Återbruket i fyra år. När september är över kommer butiken att upphöra. Bakgrunden är en uppsägning av kontraktet.

– Hyresvärden vill ha fastigheten och ska bruka den själv. Det är lite synd, säger Skåbon Göran Frisk.

De första åren har det rört sig om flerårskontrakt för verksamheten, men det nuvarande har varit ett kontrakt som sträcker sig ett år i taget. Det gällande avtalet hade egentligen sträckt sig till nästa sommar. Men trots det har Göran Frisk valt att avveckla sin verksamhet redan till månadsskiftet.

– Min verksamhet bygger på att jag får in nya saker hela tiden. Om jag inte får vara kvar kan jag inte köpa in nya saker. Då blir det bara utarmat, säger han.

Göran Frisk menar att det även hade varit svårt att hålla öppet vintermånaderna på grund av vädret.

– Jag har haft öppet på vintern, men det är kallt eftersom det inte finns någon värme, säger han.

Efter beskedet om nedläggningen har han fått motta flera negativa reaktioner från kunder. Enligt Göran Frisk brukar det komma kunder från hela Stockholmsområdet till Skå för att second hand-handla.

– Folk har sett fram emot att åka hit på lördagar och gå och fynda, säger han.

Nu är framtiden oviss.

– Jag har inga exakta planer än, men på något sätt kanske jag dyker upp igen. Jag måste hitta rätt lokal, eller kanske börja med nätförsäljning, säger Göran Frisk.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19

Krämer och kollegan grep och höll fast dieseltjuv – nu frias de

Nyheter Niklas Krämer och kollegan Leo Björkman fångade en dieseltjuv, band honom och överlämnade honom till polisen. Men gjorde de verkligen rätt? Nja, menar tingsrätten – men friar ändå.fredag 15/2 14:59

KRÖNIKA: Lite väl tidigt att få vårkänslor kanske

Krönika I måndags morse lät jag vinterjackan hänga kvar hemma i hallen. När jag gick till jobbet hade jag inte ens en tjocktröja under jackan utan nöjde mig med en skjorta. Alldeles lagom klädd för då...torsdag 14/2 8:12