Veronica och Per-Johan Olofsson vill att kunderna ska ringa ett samtal när de ska flytta, och det är till företaget 4 Ess. Foto: Jonna Claesson

Second hand-butiken som gör allt

Flyttfirma, secondhand-butik och kafé. Det stora allt i allo-företaget som flyttat in på 1 300 kvadrat i Älvsjö gör allt för att inte slänga nåt.

  • Publicerad 11:33, 12 dec 2017

Per-Johan Olofsson tog ett jobb som flyttgubbe och blev bestört över de dåliga villkoren. Dels var han häpen över de anställdas dåliga villkor, men även västvärldens nonchalanta sätt att konsumera och kasta möbler. Till slut fick han nog och startade eget i Farsta.

– Det började med ett skrivbord och en flyttbil hemma i Farsta och nu är vi uppe i 8-10 bilar och fyrtio anställda, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Företaget heter 4 Ess och erbjöd tidigare flytt, städ och magasinering. Nu har de utökat verksamheten med en stor secondhand-butik i sin 1 300 kvadratmeter stora lokal i Älvsjö som de tog över i maj – allt för att sluta cirkeln. Istället för att folk ska kasta sitt möblemang kan de nu sälja sakerna på kommission eller skänka bort det.

– Att flytta är ett av de stressigaste momenten i livet, förutom att gifta sig, skaffa barn och gå på begravning. Man vill bara ha det gjort. Därför vill vi erbjuda en helthetslösning, det ska räcka med ett telefonsamtal.

I butiken är de bortskänkta möblerna uppställda som små inspirationsrum – tydligt inspirerat av Ikea – och till butiken kommer allt från inköpare till second-hand-junkies.

"Mycket hjärta i det här"

Per-Johan och hans partner Veronica Olofsson har försökt arbeta fram en yrkesstolthet hos sina anställda.

– Det finns mycket hjärta i det här. Alla kanske inte föds till flyttgubbar men vi vill att de ska känna sig duktiga, hitta ett intresse och olika områden att specialisera sig inom. Det märks att det fungerar, säger Veronica Olofsson.

Enligt Per-Johan Olofsson är många flyttfirmor oseriösa.

– Man släpper in helt främmande människor i sitt hem som ska ta hand om saker som har ett affektionsvärde för dig. Det är känsligt. Därför har vi jobbat för att bygga upp en tillit till våra kunder.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det senaste tillskottet för allt i allo-företaget i Älvsjö är ett kafé. I framtiden hoppas de öppna en verkstad där de kan renovera och göra om möbler.

– Älvsjö är konditoritätt så det har ingenting med konkurrens att göra. Vi ville starta ett kafé för vår målgrupp och våra anställda. Idag vill ju många ha sig en kopp kaffe när de går runt i butiken, säger Veronica.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bönderna ratar Stockholms gräs

Nyheter Trots extrema bristen på djurfoder vill ingen ha Stockholms stad har erbjudit lantbrukare att slå gräs på flera öppna ytor till följd av foderbristen i spåren av hettan. Men hittills har intresset varit svalt. Inte en enda har nappat. Anledningarna...onsdag 18/7 7:30