Klart i år. Så här är det tänkt att innergården i det nya kvarteret ska se ut. Men än så länge går försäljningen trögt. Foto: Bonava

Seg försäljning för nya lyor i slottspark på Kungsholmen

Bara 39 lägenheter. Så många har man sålt i det exklusiva nya kvarteret som byggs i Kristinebergs slottspark. Av 182 stycken.

  • Publicerad 14:39, 8 jan 2019

Strax under elva miljoner kronor. Så mycket får du punga ut för en fyra på 129 kvadratmeter och med två balkonger. I andra ändan av skalan hittar du ettorna på 30 kvadratmeter för dryga tre miljoner kronor.

Totalt rör det sig om 182 stycken lägenheter fördelade på tre hus, som byggs i detta nu i Kristinebergs slottspark på Kungsholmen, ett område som brukar kallas för Krillans krog. De första flyttlassen går i november 2019, med sista tillträde drygt ett år senare. Trots det har man i dagsläget bara sålt 39 av lägenheterna, plus två stycken som reserverats.

Här flyttas det in i Stockholm 2019

Parkhuset, det hus som ska stå klart först och har utsikt mot slottsparken, beskrivs som avskilt och lugnt med fokus på inredningen: "Materialvalen är exklusiva och stilrena med naturmaterial som vitlaserad ek, läder, kvartskomposit och naturfärger", står det på byggbolagets hemsida. I Parkhuset har man bara sålt 13 lägenheter av 44 stycken, samt reserverat en.

"Inget klassiskt projekt"

Bakom projektet står byggbolaget Bonava. Där säger Gabrielle Lundström att Kristinebergs slottspark inte är "ett klassiskt projekt" och därför går försäljningen långsammare.

– Det byggs så sällan innanför tullarna och därför ser försäljningstakten annorlunda ut. Även prisklassen är annorlunda. Men det finns alltid lägenheter kvar i projekt när de är klara, sånt är svårt att förutspå, säger Gabrielle Lundström.

Med annorlunda prisklass – menar du högre då?

– Ja, det är högre prisklass innanför tullarna än utanför. Många är oroliga för vad de ska få ut för sina nuvarande lägenheter, bankerna kanske inte är så sugna på att låna ut pengar – därför väljer många att avvakta med att köpa nytt. Men vi hoppas att mycket ska hända nu under året.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det nya kvarteret växer fram i trekanten känd som Krillans krog.