Laget lyfter bucklan efter segern mot Lindahl.

Segeryra när Falcao vann SM-guld

Lördagens SM-final mot de tvåfaldiga mästarna Lindahl blev en utdragen rysare. Men i förlängningen lyckades Falcao futsals damer avgöra matchen och fick lyfta den efterlängtade guldpokalen.

  • Publicerad 12:27, 27 feb 2018

I lördags kväll kröntes Falcaos futsals succésäsong tillslut med ett SM-guld.

– Det är jättekul! Alla är glada och jättestolta över att vi har nått vårt mål. Vi slogs ju ut av Lindahl i semifinalen förra året så det känns som en revansch att få vinna mot just dem som också är tvåfaldiga SM-mästare, säger Luciano Lorca, damlagets tränare.

Falcao går för SM-guld: ”Ett silver vore ett misslyckande”

Men vilket av de två lagen som skulle stå högst upp på prispallen efter lördagens match var länge en öppen historia. I halvtid var Falcao i underläge med ett mål mot Lindahl. I andra halvlek lyckades laget kvittera och med två minuter kvar av matchen tog man ledningen med 6-5.

Men Lindahl kom tillbaka och hann göra 6-6 och matchen gick till förlängning.

– Men då körde vi över dem. Vi gjorde tre minuter de första fem minutrarna och tog kontroll, säger Luciano Lorca.

Slutsiffrorna blev 10-6. Och målfarligast var Daniella Chamoun som stod för sex av Falcaos mål.

Efter slutsignalen väntade champagne och familj, vänner och publik för att fira laget i Eriksdalshallen. Sen drog laget vidare ut för att äta segermiddag på krogen.

Nu har ni vunnit SM-guld. Vad är nästa mål?

– Det är att försvara titeln. Det är en extra push för oss. Det är lättare att vinna guldet än att försvara det. Alla kommer vilja slå oss nu, säger Luciano Lorca.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.