Segeryra. Svensk-Palestinska FF:s 13-åringar vann mot Konyaspor – och vann hela serien. Foto: Lena Ölander

Segeryra när Svensk-Palestinska vann serien: "Största vinsten hittills"

Vid slutsignal hade Svensk-Palestinskas 13-åringar både vunnit matchen med 4-1 och tagit hem hela serien. Nu siktar de på division 1.

  • Publicerad 11:00, 19 okt 2017

– Spelarna var i chock. Vi var i chock. Det var så mycket folk! Bengaler, flaggor och trummor, det var bara wow!

Lagledaren Lena Ölander är överlycklig. Svensk-Palestinska FF:s 13-åringar har seglat spikrakt genom tabellen i division 3 den här säsongen. Bara fyra gånger har de förlorat. Och nu, efter segern mot Konyaspor KIF i tisdags är det klart – de har vunnit serien.

– Det här är vår största vinst, det är jättestort! Och det bevisar att all hård träning har gett resultat, säger Lena Ölander.

Vad har framgångsreceptet varit?

– För det första vår tränare Gugge Yücel, som verkligen lägger tid och energi på att förklara och prata med killarna. Och att vi pratar mycket om hur man ska bete sig på plan och mot sina kompisar, hur man håller ihop. När vi berättade att alla inte skulle kunna spela sista matchen var det en kille som sa: "det spelar ingen roll, vi vinner som lag". Och det är precis det vi jobbat för.

Helgens cup ska ta Sätras killar till Italien

Eyoel Kebede spelar som back i Sätralaget och har varit med sedan det grundades 2013.

– SPFF är bäst! Och det är tack vare Gugge och Lena, som alltid pushar och stöttar och hjälper oss, säger han om vinsten.

Vad är det som gör er så bra?

– Det är att vi både spelar offensivt och spelar som ett lag. Och vi står upp för varandra och hjälper varandra, både på planen och i skolan. Vi har blivit som en familj.

Nästa säsong ska laget spela i division 1. Det kommer krävas hård träning, tror både Lena Ölander och Eyoel Kebede.

– Vi kanske inte kommer vinna alla matcher. Kanske hamnar vi i mitten av tabellen ungefär. Men vi kommer kämpa för att vinna, säger Eyoel Kebede.

Vinst i första kvalmatchen – Newroz ett steg närmare division två

Fest. "Det här bevisar att all hård träning har gett resultat", säger lagledaren Lena Ölander. Foto: Lena Ölander

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.