Roddtävling. På lördag gör studenter från KTH upp med studenter från Chalmers. Foto: Mostphotos

Seglartävling firar 80 med gratisfest på Skeppsholmen

I helgen arrangeras Nordens största havskappsegling som i år fyller 80 år men kalaset börjar redan i dag, torsdag. Nytt är att det även ordnas en tävlingsrodd mellan studenter från KTH och Chalmers.

  • Publicerad 19:30, 29 jun 2017

Tidigare hette tävlingen Gotland runt, men numera går den under namnet ÅF Offshore Race. I år deltar 245 båtar i havskappseglingen som firar sitt åttionde år som tävling.

Graffiti-stjärna från USA ska måla luftballong i Kungsan

En nyhet är att studenter från KTH och Chalmers tävlar mot varandra i en "universitetsrodd" på lördag klockan 10.30. Lagen startar vid Tekniska museet i Djurgårdskanalen och går i mål vid Skeppsholmen. 11.30 är det prisutdelning på Skeppsholmen där det finns ett evenemangsområde med mat, dryck, utställare och musik. Området öppnade i dag och i morgon, fredag, kväll klockan 19 spelar Benjamin Ingrosso där. På lördag spelar bland annat Heartdrug och Julia Bergwall. Det finns även möjlighet att prova på bland annat segling och segway.

Deras festival tar sommaren till nästa nivå

Under lördagen sker dessutom ett samarbete med Barncancerfonden. Klockan 13 kommer äventyraren Aron Andersson, tränaren och hälsoutvecklaren Mårten Nylén, landslagsseglaren Cecilia Jonsson och ÅF:s VD Jonas Gustavsson att tävla mot varandra i en roddmaskinstävling. Då kommer man att kunna satsa på den man tror vinner och pengarna går till Barncancerfonden.

Stockholmare: Här vill vi ha nya badplatser

På söndagen öppnar evenemangs-området klockan 9 och klockan 11 samma dag startar ÅF Offshore Race i höjd med Fotografiska Museet på Stadsgårdskajen innan de åker vidare mot Gotland.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

JUST NU: Brand vid Färgfabriken

Nyheter Svart rök över Liljeholmen Brandkåren är på plats vid Färgfabriken, där en brand skapar skarp svart rök över Liljeholmen.tisdag 19/6 16:06

Succé för gratisfestivalen på Lilla Essingen

Nyheter SE FILMEN: Lockade många besökare – och potentiella bostadsköpare En succé. Så sammanfattar Oscar Properties helgens festival som lockade flera tusen till Lilla Essingen – och även drog in intresseanmälningar till det kommande byggprojektet.tisdag 19/6 15:13