VÄDJAN. Seluah Alsaati från nätverket Förorten Mot Våld skrev ett öppet brev till statsminister Stefan Löfven och vädjar om en nationell krisplan. Foto: Kerstin Gustafsson

Seluah skrev till statsministern

”Stefan Löfven, jag vänder mig till dig. Gör något för att stoppa våldet!” Seluah Alsaati från nätverket Förorten Mot Våld skrev ett brev till statsminister Stefan Löfven, som spreds snabbt i sociala media och har även publicerats i en kvällstidning.

  • Publicerad 16:16, 11 jan 2018

– Jag visste inte att brevet skulle få sådan uppmärksamhet, säger hon. Det började med att jag inte kunde sova efter mötet i Rinkeby i tisdags. Jag skrev och lade ut texten nästa morgon.

Seluah Alsaati, som till vardags arbetar för ABF Stockholm i Västerort, hade varit med på mötet som Föräldrarådet i Rinkeby anordnade i Ungdomens hus. Det var dagen efter mordet på en ung man i Rinkeby centrum, det andra mordet på åtta dagar i stadsdelen.

– Du var ju själv där, man blir berörd. Många gråter, samtidigt som de nästa dag kämpar vidare.

I brevet till statsministern skriver hon att vi bevittnar en nationell kris. ”Dödsskjutningarna hotar målen för samhällets säkerhet, människors liv och hälsa kan inte garanteras. Det är inga engångshändelser. Det är systematiskt. Och det händer i många delar av landet.”

Seluah Alsaati och nätverket Förorten Mot Våld menar att det krävs en samlad insats på riksnivå. ”Vi känner igen nationell krishantering från Skogsbranden i Västmanland, attentatet på Drottninggatan och den så kallade flyktingkrisen. Det behövs också en krisplan nu.”

Hon påminner statsministern om att det är valår i år. Stefan, du vet att många röstade på Socialdemokraterna här i Järva förra valet. Det förpliktigar. Hur röstar folket nästa gång?”

Hennes öppna brev delades mer än hundra gånger i sociala media. Hon inte hört något från Stefan Löfven, inte än. Hennes vädjan avslutas:

”Vissa säger att vi är tysta i orten. Att vi låter makten köra över oss. Men det stämmer inte. Vi skriker. Frågan är om ni lyssnar. 

Du är statsminister för det här landet. Erkänn krisen. 

Led oss ur mardrömmen.”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.