Högtidsanpassad. Semlorna på Citygross är anpassade efter julen och smakar saffran. Foto: ArtesiaWells

Semmelmysteriet i Vällingby är löst: "Skiter i traditionerna, bara jag får en semla ibland"

Den supertidiga semmelstarten i Vällingby city är ett faktum. Mitt i julruschen visar det sig nu att det är Citygross som har tjuvstartat försäljningen – och de små rackarna är populära.

  • Publicerad 12:13, 7 dec 2015

Jag vill köra semlor nu, i och med att folk frågar efter dem, men bagerichefen vill vänta till februari. Men jag tror att jag vinner.

I förra veckan skakades Vällingby av ett semmelrykte, efter att någon sas sig ha sett semlor på Pallas konditori. Men nej, på Pallas fanns inga semlor. Men nu är mysteriet äntligen löst: det är på Citygross i Vällingby C som semlorna finns!

– Jag har nog redan ätit tre stycken. De var jäkligt goda, säger Roger Karlsson, semmelkunden som löst mysteriet.

"Väldigt populära"

Citygross har sålt semlor i ungefär två veckors tid, och nu är de anpassade efter julen med smaker som saffran och pepparkaka.

– Det är i princip som en semla men gjort i en lussebulle. De är väldigt populära. Vi började med de förra veckan, som ett test. Det var många som kom in och frågade, men vi var inte riktigt förberedda så vi hann inte riktigt producera så många som vi tänkt, säger Veronica Hollman, färskvaruchef.

"Skiter i traditionerna"

I Facebook-gruppen "Du vet att du är från Vällingby" var det många som rasade över att man inte följer traditionerna och har semlor redan i november. Men semmelälskaren Roger Karlsson fortsätter att frossa loss.

– Jag skiter i traditionerna bara jag får en semla ibland. Det är så gott!

"Tror att jag vinner"

På Citygross har man inga tankar på att återgå till de hederliga semmeltraditionerna, snarare tvärtom.

– Det verkar som att folk vill börja käka semlor redan nu. Just nu har vi inga vanliga men eftersom att efterfrågan är så stort på semlor kanske vi börjar redan nu, säger Veronica Hollman.

– Jag vill köra semlor nu, i och med att folk frågar efter dem, men bagerichefen vill vänta till februari. Men jag tror att jag vinner.

Vi är Västerort

Stockholm Direkt